Oppskrifter

Asiatisk suppe

Denne suppen er kjemperask å lage og smaker kjempegodt. Jeg kaller den bare asiatisk siden den ikke er særlig autentisk til hverken det ene eller andre landet ? Og den er inspirert både av vietnamesisk, thai og japansk.

Den er litt sånn «ta hva man har»-suppe, men jeg har skrevet litt forslag på hva vi pleier å bruke. Det går også an å pakke kjøttdeigen inn i wonton-ark (kjøpes i innvandrerbutikken), men da tar det litt lenger tid. Så når vi har liten tid lager vi bare kjøttdeigen og har nudler i suppen (på bildene er det både wonton, nudler og kjøttdeig, men det pleier vi ikke ha egentlig).

Til 3-4 personer.

Suppen:
1.5-2 L vann
3 ss kyllingfond
Soyasaus
Fiskesaus
Chilisaus (sriracha saus)
sintronsaft
sesamolje
hvit pepper

nudler

Kjøttboller:
400 g kjøttdeig
1 egg
1 ss hvetemel
hvit pepper
hvitløksfedd
teryakisaus
østersaus
sweet soyasaus

Grønnsaker (forslag, trenger ikke bruke alle og kan godt bruke helt andre):
minimais
sukkererter
gulrot
løk
pak choy
blomkål/brokkoli

Topping:
Ferst koriander
vårløk
purreløk
chili i skiver
hardkokt egg delt i to
bønnespirer
Chiliflak
sesamolje

Begynn med suppen, bland alt og la den småkoke mens du lager resten. Hvis du har grønnsaker med lang koketid kan du ha i disse nå.

Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene og stek de på medium høy varme. Man må forsåvidt ikke lage kjøttboller av det. Jeg pleier bare å steke det så det blir litt store biter. Kok egg om du skal ha dette i suppen, vi har ofte det for å få litt mer mat ut av det.

Ha finsnittede grønnsaker oppi suppen sammen med nudlene og kok i 4-5 minutter. Server i store skåler og sett skåler med det du vil ha av topping på bordet

LagreLagre