Årets juleforberedelser! (+Gratis nedlastning av tall til julekalender)

Å lage pakkekalender selv er egentlig ganske lett 🙂 For noen år siden kjøpte jeg bare papirposer og limte på tall jeg hadde skrevet ut på tykt papir. Enkelt og greit hvis ikke gavene er for store!

Hvis du vil bruke disse tallene til din julekalender kan du laste ned de ned her:

1-12

13-24

Jeg skriver de ut på 250 g kartong, og trykker ut med en 2″ sirkelpunch (men da må du skrive ut i 100% størrelse, ellers blir de litt for små).

Jeg er litt usikker på hvilken variant vi går for i år. De siste årene har vi hatt denne pakkekalenderen:

Jonas trenger jo ikke noe kalender i år, men så venter kanskje til neste år med å kjøpe to like.

Men det får eventuelt bli neste år.

Jeg har kjøpt en til julestrømpe da, selv om Jonas er litt liten for det enda. Men nå har de ihvertfall hver sin fra Fabelab:

Den hvite/svarte-juletrenden får holde seg et par år til, hehe. Vi har vel omtrent ikke noe grønt eller rødt, litt sølv og gull bare.

Jeg har også laget julekuler med skrift på som er fylt med hvite fjær eller «snøkuler». Denne laget jeg til hun som var vertinne for jentejulebordet jeg var på forrige uke:

Tenkte å lage et par slike til oss også. Har laget en som er større med Jonas sitt navn og «Min første jul».

Reklame for egen nettbutikk: Disse finnes forresten i nettbutikken også: 6 cm julekuler og 8 cm kuler.

Siste jeg har begynt å forberede er «Elf on the shelf», som er en amerikansk tradisjon om en rampenisse som kommer og lager fantestreker i adventstiden 🙂  Han ser slik ut:

Og han «flytter inn» i desember også lager man scener av rampestrekene han har gjort i løpet av natten. Eller i vårt tilfelle blir det når Fredrik er i barnehagen som regel. Vi er borte første helgen i desember da, så mulig rampenissen må bli med oss til Bergen også.

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

3 Comments

 1. Rampenissen er morsom! Litt usikker på om jeg introduserer ham i år, eller om jeg skal vente til neste år. Da er Daniel 3 år, og forstår nok en hel del mer av rampestrekene 😄
  Nissen ble kjøpt på ebay i forfjor faktisk, og kjøper litt småting innimellom til idéer jeg har. Som feks en liten handlevogn som jeg fant på Tiger, og små tresko på Søstrene Grene. Har også sett etter disse settene med dør osv. de selger på Nille og Europris, men de har ikke hatt de i de butikkene jeg har vært i. Er vel mange som har Rampenisse hjemme i år 😂

  Her har vi en brodert julekalender, med tall og ringer til å henge opp gaver. Fornøyd med den 👍

  Ønsker dere en fin uke😊
  Klem fra Christine

  1. Tror ikke Fredrik hadde skjønt så mye av det i fjor.. men du kan jo prøve:) Om ikke annet for din egen del, hehe.
   Kjøpte min nisse på ebay også 🙂 Kostet 45 kr :p Men så prisen på dem var doblet nå rett før jul!

   Så smart! Må ta meg en tur på tiger og søstrene grene da. Fant et sett med små stoler på Ikea som jeg kjøpte, også har jeg kjøpt det settet på Nille. Ellers tenkte jeg å lage litt ting selv.

   Brodert kalender er så koselig 🙂 hadde en fra bestemor da jeg var lite.

   Ønsker deg og en fin uke!
   -Ellinor

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *