Middagsbesøk :)

I helgen hadde vi middagsbesøk av 3 par fra nabolaget. Det var kjempekoselig, og jeg er heldig som har en mann som også er glad i matlaging slik at vi faktisk kunne få det til selv om jeg er en smule redusert for tiden.

På bildet over ser det litt ut som det er hoisinsaus, plommesaus og teriaki som er de 3 rettene vi serverte, men det er det jo selvfølgelig ikke, hehe.

Jeg anbefaler forresten denne kokeboken til alle. Den har masse fine oppskrifter på forskjellige sauser og smakstilsetninger.

Vi har riktignok ikke laget alle 3 sausene fra bunnen av. Kun teriaki-sausen er laget helt fra bunn (med oppskrift fra boken). Plommer fant vi ikke i butikken, og hoisinsausen syns jeg er best med å blande med fiskesaus, soyasaus, honning og sesamolje så da kjøpte vi ferdig og så blandet jeg til.

Men alt ser hjemmelaget ut når man har det i en glasskrukke :p

Til forrett hadde vi chili og korianderstekte kamskjell på en seng av…  Neida, jeg bare tuller. Eller jo det er kamskjell stekt i chili og korianderfrø, med søtpotetmos og soyavinaigrette.

Til hovedrett hadde vi Crispy Duck av hel and. Siden vi var såpass mange hadde vi litt flere grønnsaker enn vi pleier å ha når vi er bare oss. Vi hadde gulrot, purre, agurk, reddik, bønnespirer og bukkehornspirer, fersk koriander, vårløk og thai basilikum.

I tillegg hadde vi de tre sausene på det første bildet. Fordelen med dette er jo at så og si alt kan lages på forhånd. Andekjøttet hadde vi revet opp på forhånd og lå i en ildfast form også varmet vi det bare opp når gjestene kom.

Søtpotetmosen til forreten og soyavinaigretten lagde vi også dagen før.

En annen måte å spare tid og oppvask på er å ha de kinesiske pannekakene i mikroen istedenfor å dampe de. Stikk  hull i posene og på full effekt i 40 sekunder.

Til dessert hadde vi sjokolademousse med crumble, og bringebærsaus (0.5 dl vann, 1 dl sukker, 1 ts vaniljeekstrakt og 400 g fryste bringebær kokes og moses). Også dette laget dagen før. Ulempen med å lage ting dagen før er at man setter ting litt vekk, og glemmer at man har en boks med crumble i skapet når man skal servere :p Men det var ingen som sa noe.

Vi hadde da 5 kg and til 8 personer (men det er jo en del bein å sånt da), og det ble overraskende lite rester 🙂

1 Comment

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *