Nye puter til pallesofaen

For 3 år siden snekret vi denne fine pallesofaen. Du kan lese om fremgangsmåten her. Som underlag brukte vi billige madrasser fra Jysk kledd i voksduk og så vanlig laken oppå. En billig og grei løsning, selv om madrassene var litt smalere enn sofaen.

Denne vinteren tok vi ikke madrassene inn, men lot de stå inntil veggen. Og da våren kom hadde det lekket vann inn. Egentlig ikke veldig overraskende, så det var bare latskap fra vår side.

Før solgt Bahaus puter som passet akkurat, altså 80×120. Men det hadde de selvfølgelig akkurat sluttet med :p Så da brukte vi alt for mye penger på å få de skreddersydd hos Oslo Skumplastsenter på Alnabru, hehe.

Vi fikk laget 3 madrasser som er 80×120 cm, som da passer akkurat på en pall hver og er lettere å oppbevare. De er hele 10 cm høye og var deilig å både ligge og sitte på 🙂

Trekket er sydd i markisestoff som er vannavstøtende, men putene er ikke helt vanntette ved glidelås og sømmer så derfor må de taes inn når det regner. Men de tåler fint å bli sølt på.

De gi også et renere uttrykk enn de slafsete madrassene vi hadde før.

Under putene la vi antiskli teppeunderlag fra Europris, siden pallene ikke er finslipt så de ikke skal skrape opp putene.

Vi fikk de akkurat til finværet forrige helg. Denne uken har det snødd (!), men det må jo bli fint igjen snart! Det var jo hele poenget med å flytte fra Bergen :p

Fredrik har plukket blomster til meg 🙂

4 Comments

  1. Så fint det ble. Nesten verdt å legge litt mer penger i det av og til 🙂 Jeg har lyst å pynte opp llitt utenfor selv også, men har ikke tid til så mye før etter eksamen 6 juni, så ting ligger litt på vent til da… Så håper på litt fint vær til sommeren i år så jeg kan sitte ute og kose meg litt med bøker og strikketøy og gøye ting som ikke er skolearbeid 😛

    1. Ja, det var verdt det 🙂 Selv om de var en god del dyrere enn å ta billigløsningen, hehe 🙂
      Ikke sååå lenge igjen til 6. juni da! Lykke til!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *