Peking duck av hel and

Peking duck, eller crispy duck, av hel and er fantastisk godt og ikke noe vanskelig å lage. Det tar litt tid i ovnen bare. Veldig greit å servere gjester siden man ikke trenger å være på kjøkkenet så veldig lenge.

Til 6 personer

1 and på 2.5 kg
Kinesisk 5 spice krydder
4 stk stjerneanis
2 hvitløksfedd, knust
4 cm ingefærrot, delt i skiver
2 vårløker, delt i 4

Tørk anden inni og utenpå med tørkepapir. Skjær vekk fettet rundt den store åpningen til kroppen. Gni five spice krydder på hele anden, også inni. Legg anden i en stor ildfast form og legg stjerneanis, hvitløk, ingefær og vårløk inni. Sett i ovnen med brystet opp, på 120 grader. Etter et par timer bør du helle av fettet slik at den ikke ligger og bader i fett. Anden er ferdig etter totalt 6 timer når kjøttet løsner lett fra beina, og skinnet er gyldent og sprøtt. Jeg glemte selvfølgelig å ta bilde av hele anden, men du skjønner når den er ferdig. And inneholder så mye fett også, så kjøttet blir ikke like lett tørt slik som med kylling.

Riv kjøttet fra beina med to gafler, ta med skinn det er bare godt 🙂

Saus:

Hoisinsaus/peking saus
Sesamolje
fiskesaus
soyasaus
honning
Hvit pepper

Bland en skål eller to (dette går det fort mye av!) med hoisinsaus og de resterende ingridiensene. Det skal være sikkert nesten bare hoisinsaus, også smaker du til med resten. I en liten skål pleier jeg å ha ca en teskje av hver, utenom pepper (det er alt for mye pepper).

Tilbehør:
Kinesiske pannekaker
Purre
Gulrot
Agurk
Bønnespirer
Fersk koriander

Kinesiske pannerkaker kjøper du i innvandrerbutikken. De ligger i frysedisken og ser slik ut:


Det går an å dampe de på kjele, men jeg syns de fort bare blir veldig fuktige og vanskelig å få fra hverandre. Derfor damper jeg dem i mikroen. Det er mange små pakker inni den store, og du trenger ca en pakke per person. stikk hull i plastikken og ta i mikroen i 30 sekund om de er tint, lenger hvis de er fryst.

Skjær alle grønnsakene i strimler og sett i små skåler på bordet slik og spis som en kinesisk «taco» 🙂 Siden alt dette kan gjøres på forhånd er det bare å rive opp anden når den er ferdig.

Vi var 4 voksne (og 3 små barn og pirket i maten) og hadde MASSE rester dagen etterpå.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *