Fotobok fra Gøteborg (Vinn gavekort fra Fotoknudsen!)

Premien i konkurransen er sponset av Fotoknudsen

Som mange andre tar jeg masse bilder, både med mobilen og kamera. Jeg syns det er koselig å lage lage fotoalbum, men det kan ikke måle seg med alle mulighetene i fotobøker og ikke minst at man mye raskere kan sitte med resultatet i hendene.

Jeg lager fotobøker som er av feks en ferie, en bursdag eller lignende. Etterhvert er planen å lage årbøker også, men det blir et litt større prosjekt.
Når jeg skal velge ut bilder har jeg ikke på forhånd redigert og tatt ut bildene jeg vil ha i boken. Jeg har åpent både redigeringsprogrammet og fotobokprogrammet (jeg har lastet ned programmet) også velger jeg bilder for hver side jeg lager.

Til forside passer jeg på å få tatt et bilde mye «ingenting» på. Det kan være himmelen, sand, vann, en ensfarget overflate eller rett og slett bare et bilde ute av fokus. Da får jeg plass til å skrive navnet på boken, også liker jeg å ha med dato for når hendelsen eller ferien fant sted. På baksiden har jeg som regel bare et enkelt bilde i liten størrelse, som motvekt til den heldekkende forsiden.

Jeg deler ofte boken opp i «kapitler», med litt tekst på første siden om stedet vi var på eller hva vi gjorde den aktuelle dagen. Jeg er ikke den som skriver mest, og er det noe jeg tenker jeg bør bli flinkere på så er det å skrive mer om hva vi gjorde.

Layoutene jeg bruker mest er heldekkende bilde og 2 eller 3 bilder på en side. På heldekkende bilder, spesielt hvis det er en bok med layflat sider som denne er (og som jeg eeeelsker!) liker jeg å dra bilde en del over på neste side, men sjelden helt over. Jeg har også lagret noen egne layouter med 3-4 bilder som går over en dobbeltside.

På en dobbeltside liker jeg at bildene er tatt på samme tid. Da er de i samme farger, og «forteller en historie» på siden. Jeg prøver også og ta litt bilder av mat, dyr, landskap osv for å bryte opp, og ikke ha for mange bilder på en side. Jeg bruker heller ikke noe cliparts eller bakgrunner da jeg liker en litt minimalistisk stil.

Hvis du har lyst å vinne gavekort på 500 kr fra Fotoknudsen så du kan lage din egen fotobok, så legg igjen en kommentar under innlegget her 🙂 Konkurransen ligger også på instagramkontoen min @spesiellinor. Du kan delta både på bloggen og instagram, og jeg trekker TO vinnere. En fra bloggen og en fra instagram. Gavekortene er sponset av Fotoknudsen.

Jeg trekker vinnerne om en uke, tirsdag 31. januar kl 20.00 Lykke til 😀

Vinneren er trukket. Gratulerer så mye 🙂

20 Comments

 1. Så utrolig gunstig give away d! Sitter og jobber med fotobok og forstørrelser på Fotoknudsen i skrivende stund…for ikke å snakke om å systematiske alle bildene som er tatt med mobilen, og som ligger i ett album i minnebanken!
  Krysser fingrene for litt vinnerlykke…
  Klem fra Christine

 2. Så utrolig flott bok du har designet 🙂
  Har alltid hatt lyst på en selv men har bare ikke fått det gjort enda, så det hadde vært suupert å vinne.

 3. Har aldri prøvd fotobok, men har heller ikke limt inn bilder i album på 7år, så det er på tide å prøve fotobok!! Håper jeg har vinnerlykke denne gangen 🙂

 4. Jeg har laget en fotobok i gave for maaange år siden, men har aldri bestilt til meg selv, så det er nok på tide. Var veldig enkelt og gøy å lage.

 5. Å dette hadde vært supert å vinne! Ligger så langt etter med fotobøker og er i gang med sortering av bilder 😀

 6. JA, her vil jeg prøve lykken!
  Om jeg ble den heldige, ville jeg lage en fotobok til jenta mi som fylte 10 år 13.januar,
  da vekket vi henne klokken 05. om morgenen og overrasket henne med en tur til Oslo, og feiret henne hele helgen med masse kos og fine opplevelser i hovedstaden vår. (som hun ikke hadde vært i før da)
  Det hadde blitt et fint minne fra hennes store dag!

  God torsdag videre, og god helg 🙂

 7. Ja takk 😀 Var på USA-tur med familien i høst, så det hadde vært kjempegøy å ha en fotobok som minne 🙂

 8. Sku gjerne vinne 500kr med fotoknudsen. Slik at jeg kunne lagt en bok som beskriver hele året fra 11.02.2016-11.02.2017 siden min kjære kusine ble født på den dagen. Vi har i løpet av et år tatt så utrolig mange bilder, video og sku gjerne fått dem på plass i en fotobok 🙂

 9. Hei! Har aldri prøvd fotobok, og synes det høres ut som en strålende måte å foredle vakre øyeblikk. Ville vært veldig gøy å prøve!

 10. her tas masser av bilder men er ingen system…. så dette hadde vært en kjærkommen ting hos oss 🙂 krysser fingrene 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *