Kjøleskapsgrøt

20160426-april_061-Edit-Edit

Kjøleskapsgrøt er super enkelt å lage. Det er en «grunnoppskrift» og så kan man variere den med alt mulig for å få litt mer spennende smaker. Og siden alle bloggere spiser dette, måtte jo jeg også prøve :p

Grøten i seg selv er litt smakløs, det er jo omtrent bare havregryn, hehe. Men med biola, agavesirup, kokosmelk, frukt, bær og/eller mandler så blir det kjempegodt og fortsatt ganske sunt.

Grunnoppskrift 1 porsjon:

  • 0.5 dl havregryn
  • 1 ss chiafrø
  • 1 dl melk
  • litt salt

Bland sammen og sett i kjøleskapet over natten.

Variasjoner:

Istedenfor melk kan du også bruke kokosmelk, biola eller mandelmelk. Jeg syns det er best å bruke blanding av kokosmelk og melk eller biola og melk.

Til søtning kan man bruke agavesirup eller honning. Også kan man krydre med kanel og kardemomme. 1 ss linfrø er også godt oppi.

Topping (has på rett før servering):

Blåbær, jordbær, hakkede mandler

20160426-april_059-Edit

Neste gang: Smoothiebowl! 😉

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *