Laks med nudler

asiatisk nudler laks

Idag hadde vi dette til middag, og det var faktisk ferdig på under en halvtime!

Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, men gjorde min egen lille vri på den. Her har du hele Asia i en rett, siden det både er indisk, japansk og thai-elementer :p Men smakte godt da.

Du trenger til 2 personer:

  • 350 g laksefilet
  • Tandoorikrydder
  • Revet ingefær
  • Pinjekjerner
  • Glassnudler (av bønner) ca 1/4 pakke.
  • Teriakysaus
  • Sitronsaft
  • hvit pepper
  • soyasaus
  • fiskesaus
  • en neve strimlet hodekål
  • en neve strimlet rødkål
  • 2 bunter grønnkål
  • 4-6 minimais
  • 2 gulrøtter
  • en avokado

Del laksefileten i 4 biter og gni den inn med ingefær og klapp tandoorikrydder på hele. Kok opp vann, og trekk gryten av. Legg glassnudlene oppi, og la de ligge i 10 minutter.

Brun laksefiletene på begge sider og skru ned varmen og stek de til de er ferdig. La pinjekjernene steke med på slutten av steketiden.

Skjær guleroten julienne, eventuelt skjær den i små staver. Strimle hodekål og rødkål og skjær grønnkålen i små biter. Stek minimaisene først, og så har over resten av gukrøttene. Stek til alt har sunket litt sammen, men fortsatt er sprøtt. Ha over litt sitronsaft, hvit pepper, soyasaus og fiskesaus.

laks teriaki nudler

Når glassnudlene er ferdig heller du av vannet og har over teriakisaus og soyasaus. Glassnudlene trekker fort til seg smak, og jeg syns ikke sausen legger seg utenpå på samme måten som vanlige nudler. Jeg har desverre ikke noen mål her, jeg lager også alltid alt for mye nudler. Men begynne med en liten ss av hver og rør rundt, så smaker man om man trenger mer.

Mos avokadoen og bland med litt pepper og sitronsaft. Eventuelt ha litt (røkt) paprikakrydder på.

Legg nudler i bunn av en skål, grønnsaker oppå og avslutt med laks, pinjekjerner og avokado.

(Det blir forresten ingen underveis-bilder når man lager mat med en 1.5åring som skal hjelpe deg å skrelle gulrot :p)

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *