14 måneder!

20151017-14mnd_009-Edit

Jeg har alltid syns det var så teit med med folk som sier hvor gamle ungene er i måneder etter at de har fylt 1 år. Da er de 1 år da. Men det er jo forskjell på 12 måneder og 14 måneder, hehe. Ikke for andre enn de som har så selv da.. Så jeg får si at idag er han 14 mnd!

Nå kan han gå, løpe, falle og reise seg igjen uten støtte. Selv om han som regel vil ha hjelp til å reise seg igjen, og en kos hvis han får vondt 🙂

Han «lager mat» på kjøkkenet sitt og smatter og sier «nam nam nam» når vi skal smake på. Nesten alt kan være en telefon, som han trykker litt på før han tar den til øret og sier «hadet!». Noen ganger sier han «alo», men det er mest «hadet». Han vinker til alle biler som kjører forbi, og sier hadet og vinker når vi eller de andre skal gå.

Det er veldig kjekt å hjelpe oss på kjøkkenet, sette ting på plass i kjøleskapet og skuffer, og lukke igjen når han er ferdig. Da klapper han stolt. Vi har faktisk ikke sikret en eneste skuff eller skap på kjøkkenet for han hører heldigvis stort sett på oss når vi sier at han skal lukke igjen.

20151017-14mnd_012-Edit

Han spør etter pappa når han ikke er der, men ikke så mye mamma enda :p Selv om han er veldig på meg for tiden.

Det er så morsomt å se hvor mye de lærer når for tiden, og hvor fort det går. Han skjønner veldig mye av det vi sier nå, og vi må nok snart passe oss for hva vi sier. Middag vil han helst spise det som vi spiser (igår spiste han faktisk Peking Duck sammen med oss og eeelsket hoisinsaus! Plukket ut alt andekjøttet som var dyppet i det), mens mosen vi har pleid å sende med han i barnehagen er ikke så populær lenger. Så igår lagde vi opp grove pannekaker, myke havrekjeks og matmuffins, og håper det blir mer populært å spise selv isteden.

6 Comments

 1. Han er så skjønn! 😀 Husker storesøster var så flink til å høre etter når vi snakket til henne, mens lillebror var en racer som hadde tømt en skuff før vi fikk sukk for oss 😉

  1. Han syns det er veldig gøy når han forstår hva vi sier da, hehe. Så hvis han har åpnet et skap på kjøkkenet og snur seg og går derfra, så snur han og går tilbake hvis vi sier han må lukke igjen 🙂
   Han liker best å se og flytte rundt på ting, men vi finner litt rare ting oppi grytene og sånt avogtil da :p

  1. Haha, nei det vil jeg nok ikke akkurat si :p
   Han gjør ikke BARE som han får beskjed om, men han er ikke sånn som Hanna beskriver sin at han får tømt en skuff før vi får snudd oss. Også lukker han igjen (ikke alltid det heller) når han får beskjed.

  1. Takk 😀
   Han hører litt etter ihvertfall, hehe. Også klapper han og er fornøyd når han har gjort som har får beskjed om. Om det er å kaste i bosset eller lukke en skapdør.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *