Julegaver!

Haha, ja du leste riktig :p

Jeg har ikke tatt helt av og begynt å kjøpe masse julegaver. MEN jeg så Fotoknudsen hadde 50% på fotobøker nå. I tillegg har jo Fredrik akkurat blitt 1 år, så da begynte jeg på fotobøkene som besteforeldrene skal få i julegave (ja, nå vet jeg at de sannsynligvis kommer til å lese det her, men jeg tror ikke det kommer som noen overraskelse, hehe).

image1

Så da tok jeg frem Indesign igjen begynte å tegne på fotobok 🙂 Av alle bildene jeg fant frem måtte kutte ned til ca halvparten. Nå mangler bare litt tekst her og der. Når jeg er ferdig så eksporterer jeg sidene som bilder, og så setter jeg det bare inn som helsides bilder i programvaren til der jeg skal printe den.

Blurb har forresten en plugin i Indesign så da kan du bestille boken rett fra programmet, og ikke laste det opp i noe annet. Det fungerte veldig greit da jeg prøvde det, men de har veldig lang leveringstid. Det er det eneste som er litt synd.

Målet mitt er å lage fotobøker av alle feriene våre (og så plutselig har jeg fått lyst å lage av dåpen, julen, første bursdagsfeiring +++). Så da må jeg begynne å spare, og ikke minst ta meg tid til det 🙂

Fotoboken jeg laget av turen vår til New York i 2011 kan du se her.

5 Comments

 1. Jeg skulle liksom lage en fotobok fra året som gikk og skulle begynne med å lage hver måned på slutten av måneden slik at jeg slipper å sitte med hele boka i desember liksom… Men nå er vi allerede midt i september og jeg har ikke begynt enda . Haha 🙂

  1. Hihi, nei det vet jeg at jeg ikke hadde klart :p Holder jo egentlig å lage fotoalbum (med fysiske bilder) av hverdagsbildene også… vet ikke helt når jeg skal klare å få ferdig alt 🙂
   Det er jo ikke for seint å begynne enda da! Lenge til jul 🙂

 2. Hei! Vet du om noen tutorials eller noe sånt for å bruke InDesign til dette? Begynte på et InDesign fotobok prosjekt en gang men det tok meg så lang tid at jeg ble lei og ga opp haha.

  Og du er ikke den eneste som har begynt, jeg har laget en fotobok julegave så langt og satt faktisk og tenkte litt på julegaver i morges. Litt stille på jobb i dag… hehe

  1. Jeg tok et nettkurs hos en australsk blogg som jeg følger 🙂 Veldig greit kurs hvor man lærer å lage fotobøker, og få en del maler og slikt. Jeg har skrevet litt om det her: http://spesiellinor.no/2015/02/16/hobbyutvikling/

   Jeg syns de fleste tutorials på nettet som jeg har funnet ikke har vært helt relevant for det jeg vil bruke det til, men finnes sikkert gratis ting der ute og hvis man leiter litt.

   Bedre å bruke litt tid enn å stresse på slutten 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *