Vi lager babymat: Kyllinggryte(r)

kyllinggryte baby

Her får dere to oppskrifter på en gang. Fordi jeg lagde de samtidig. En i aventmaskinen og en på damprist i gryte. Og det er nesten de samme ingrediensene, men de smaker faktisk ganske forskjellig.

Dette brukte jeg i begge grytene tilsammen:

1 kyllingfilet
1 eple
1 mellomstor pastinakk
2 gulrøtter
1 boks med mais uten salt

Jeg fordelte innholdet noenlunde jevnt i begge grytene bortsett fra maisen som jeg hadde mest av i aventmaskinen.

I gryten i aventmaskinen hadde jeg i tillegg: hvitløk, og en stor ss kokt ris (tilsatte etter at alt var dampet). Denne ble dampet i 20 min.

I gryten som ble dampet på ovnen på damprist: en halv stor søtpotet, og kokosmelk (etter at alt var dampet). Denne tok litt lenger tid, men sjekk på kyllingen at den er gjennomkokt ihvertfall.

Jeg har former fra Clas Ohlson som egentlig er til små kaker. Men en sånn er akkurat en middag til Fredrik. Det vil kanskje være litt lite etterhvert. Men da får jeg finne noe annet å fryse i. Foreløpig har det bare skjedd en gang at det har vært for lite.

Når de tines og varmes opp, tilsetter jeg en teskje med kaldpresset rapsolje eller meierismør uten salt før servering.

Min dom: Jeg er imponert over at noe kan smake så søtt uten å inneholde sukker, hehe. Men de var veldig milde og gode begge to.

Fredrik sin dom: Som vanlig litt skeptisk i begynnelsen. Men nå hiver han innpå 🙂

Noen dager senere prøvde vi: Babyspaghetti! Så det får skal dere få oppskrift på neste gang 🙂

1 Comment

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *