Hobbyutvikling!

Jeg driver jo ikke akkurat med noe veldig spennede karriereutvikling for tiden, hehe. Meen, jeg har faktisk begynt på et nettkurs i å lage fotobøker i Adobe InDesign. Det er ikke et sånt kjempedyrt, generelt kurs hvor man lærer alt om programmet, men et som er spesifikt mot å lage stilrene, minimalistiske fotobøker med tekst og bilde som jeg liker så godt.

Jeg har jo bare laget fotoalbum med fysiske bilder i før, vanlige lime-inn-album og såkalt «lomme-scrapping» (Project Life) (du kan se flere av sidene jeg har lagt ut ved å trykke på linken).

project life 20111

Etter at jeg ble mamma har jeg ikke fått tid til å lage en eneste side :/ Det tar jo litt tid å sette seg ned å redigere bilder, lage grafisk pynt, printe, pynte med «ordentlige» ting og så sette sammen. Jeg håper jeg får mer tid til det fremover når vi ikke har jul og dåp og sånt å tenke på. Vi har tusenvis (om ikke flere) bilder på harddisken som bare venter på å bli trykket!

Jeg liker jo å leke litt sånn hobby-grafisk designer, hehe. Og jeg har lenge hatt lyst til å lage mine egne fotobøker, og ikke bruke sånne ferdigmaler som feks Foto Knudsen og Japan Foto har. Jeg kunne gjort det i Photoshop også, men da måtte jeg laget en og en side i hver fil, og det virker litt tunvindt.

Nettkurset er laget av en australsk blogger som heter Pink Ronnie som jeg har fulgt en stund (og hun lager helt fantatisk fine ting! Og har en helt nydelig stil).

Skjermbilde 2015-02-16 kl. 13.52.56

Hun har sammen med en annen laget nettsiden Life:Captured hvor de blant annet holder forskjellige kurs i det de på engelsk kaller memory keeping (minnebevaring hørtes litt stusselig ut på norsk, hehe… hvis noen spør om jeg har en hobby, så hadde jeg ihvertfall ikke svart det). Arbeidsmengden er heller ikke overveldene mye, så jeg får tid til å sitte med det på kveldene 🙂

5 Comments

 1. Det der burde jeg fått med meg 🙂 Har også tenkt å lage fotoalbum fra bunnen av med tid og stunder (med trykk på med tid og stunder) men akkurat nå har jeg alt for mange oppgaver å ta meg til… :-/

  1. Nei, man må jo liksom prioritere 🙂 Jeg har et par ting jeg vil gjennom i permisjonen, men en ting om gangen, hehe. Men jeg tror ved å lage fotobøker blir jeg fortere ferdig enn å gjøre alt med «ordentlige» bilder.

 2. Åh så moro å lære seg InDesign! Jeg jobbet litt i dette programmet på VGS, men det er så lenge siden at jeg husker nesten ingenting lenger. Jeg lagde en fotobok hvor jeg designet hver eneste side for noen år siden, det tok så laaaang tid. Skjønner godt at du ikke får tid til det ved siden av fulltidsjobb som mamma, hehe. Gleder meg til å se hva du lærer, håper du vil vise oss det! 😀

  1. Å så gøy 🙂 Det gjorde vi ikke på vanlig allmenn ihvertfall, hehe.
   Jeg har kveldene fri da, så det er da jeg får gjort andre ting, men veldig ofte er vi så trøtt at i legger oss kl 21-22, hehe, så da er det ikke så veldig mye fritid. Men hvis han begynner å sove litt lenger, så kan vi jo være våken litt mer også.
   Ja, skal vise frem når jeg har fått laget noe 🙂 Men det kan ta litt tid altså :p

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *