DIY: Laget helt selv! ;)

Eller ikke heeelt selv da, men som vanlig med litt hjelp fra min kjære.

Faktisk bare noen timer etter jeg la ut forrige innlegg, og vi stod på badet ferdig pyntet til å spise en bedre middag i Oslo, gikk vannet med et plask på badetgulvet. Men det er jo viktig å ankomme føden i kjole, med masse sminke og rettet hår, så det passet jo bra.

Siden hodet ikke var festet og han lå i sete, fikk jeg beskjed av jordmoren på telefon å legge meg ned og så skulle de sende en ambulanse. Jeg fikk aldri pakket den berømte fødebagen, så det ble litt sånn tilfeldig hva vi kom på at jeg trengte. Heldigvis husket vi helsekortet, man får ikke lov til å føde uten det.

Etter ca 20 minutt kom tre staute ambulansemenn og skulle bære meg ned fra 2. etasje. Jeg passet på å få informert om at vi ikke hadde ryddet for anledningen. Det var heller ikke plass til båren i den smale trappen vår, så de måtte ta meg i en sånn spesial-«stol».

..og noen timer senere var bitte lille gutten vår hos oss 🙂 (Er ikke heeelt på sånn veldig detaljert fødselsbeskrivelse altså, hehe). Han veide rett under 2500 g, og når de er født i sete så måler de ikke lengden, men han var 30 cm fra hodet til rompen, men jeg tipper rundt 45 cm siden han passer akkurat i en str 46, og svømmer i str 50 (eller passer i de som krymper i tørketrommelen…). Han er født i uke 34, så det var ikke så gale. Han trengte ikke ligge på barneavdelingen eller noe, og vi reiste hjem etter 4 dager.

Jeg har lært følgende etter noen dager på barsel:

Det finnes 3 typer jordmødre: De unge og snille, de litt eldre og kloke (som du omtrent føler ser på deg med kjærlighet) og de fra 50-tallet. Dvs de er sannsynligvis født på 50-tallet, men oppfører seg som om det er på 50-tallet nå. Sure og dømmende og hadde ingen begrensinger med å bare dra deg i puppen når du prøvde å amme uten å spørre først.

Andre sine ungers barnegråt er mye mer irriterende enn din egens, spesielt om de griner mer enn din.

Ha alltid med Brie.

Jeg fikk ikke tatt de siste gravidbildene jeg hadde tenkt. Men jeg kan vel egentlig bare ta de nå, siden jeg fortsatt ser gravid ut.

♥♥♥

Dette innlegget begynte jeg på for sånn en uke siden, hehe. Ikke så lett å få gjort ting med en liten plugg som skal ha mat hver 3. time. Og premature har oftere vanskelig for å ta puppen, så her er det pumping og flasking døgnet rundt :/ Men han får brystmelk i det minste. Jeg ser litt mindre gravid ut, mer bare litt tjukk ut, og her er herligheten selv:

20140825-Fredrik uke 2_028-Edit

Og her er livet vårt for tiden :-p

20140825-Fredrik uke 2_034

36 Comments

 1. Gratulerer med den lille prinsen. Han hadde dårlig tid han gitt…
  Jeg pumpet i nesten 3 måneder. Husker jeg stod opp klokken 4 om natten med melkespreng fra helvete. Så fort jeg satt på pumpa lettet trykket i den ene puppen mens den andre lakk. Snakk om å føle seg sexy a gitt. Men det gikk det og. Var en lettelse å gå over til amming. Skikkelig praktisk å ha med perfekt temperert take away overalt. Kos dere med den lille <3

  1. Ja, han kom med rakettfart, hehe.
   har dobbeltpumpe heldigvis, og en sånn BH den kan festes på så jeg har hendene fri :-p Holdt på å klikke en stund, så vi gikk til innkjøp av litt ekstrautstyr, hehe. Så nå har jeg reservedeler også så vi ikke trenger å koke mellom hver pumping.
   Han tar fortsatt ikke skikkelig, dvs han blir lei etter 5 minutter, men det er litt bedre ihvertfall!
   Vi koser oss masse 🙂

 2. Gratulerer! Så kjekt!! Kjenner til de jordmødrene der – helt nazi på amming uten noe hensyn til at man er sliten, forvirret, døgnvill, prøver å infinne seg med sin nye rolle, ikke har nok melk og gjør så godt man kan osv. Hehe! Kos dete – de vokser så fryktelig fort!

  1. Takk 🙂 Hehe, ja de jordmødrene var grusomme! Følte meg som en forvirret tenåring på et mødrehjem på 50tallet innimellom….
   Koser oss masse 🙂 Og ja han har vokst masse allerede!

 3. åååå ,gratulerer så masse! 😀 Kjempefin liten prins dere har fått dere, litt dramatisk ankomst, men hallo, man må da gjøre en entrè også? 😉 Håper han tar puppen etterhvert nå da så du slipper å pumpe hele tiden, og at han legger på seg jevnt og trutt, så dere kan puste rolig ut 🙂 Håper alt står bra til med dere alle <3

  1. Tusen takk 🙂 Akkurat nå føles det veldig greit å få hoppe over de siste 5 ukene, hehe. Selv om det beste er jo selvfølgelig om de er fullbårne. Nå er han normal nyfødt størrelse uansett, så virker ikke om om han har tatt noe skade av det 🙂
   Her er alt bra!

 4. Elli-mor;D
  Gratulerer så mye! Tenk at jeg har gått glipp av dette innlegget!!
  Han er aldeles nydelig!
  Jeg kjenner igjen jordmorkategoreiene dine! Under fødselen foretrakk jeg de fra 50-tallet. Jeg var jo igjennom noen skift og fikk god erfaring med jormødre fra alle kategorier. Jeg liker de gamle fordi de fortalte meg hva jeg skulle gjøre. Enkelt og greit. 🙂
  Lykke til videre! Håper alt står bra til!

  1. Tuuusen takk 🙂
   Uff, nei de jordmødrene var forferdelige! Jeg hadde en ung søt jordmor som var kjempegrei. På barsel likte jeg best de gamle som var snille, men de andre gamle var jo bare sure :-p

 5. Gratulerer så mye!! 😀 Så nydelig en liten gutt dere har fått. Haha, kjenner igjen beskrivelsen av jordmødrene. Min var heldigvis gammel, klok og veldig snill, men var borti noen av de andre også :/

  Kos deg masse med det lille nurket <3 Gleder meg til følge dere videre 🙂

  1. Tusen takk 🙂 Det er vel like stor varisjon blant jordmødre som blant alle andre kvinner, men alle jordmødre burde være snille :-p Man er jo i en så sårbar situasjon.
   Vi koser i hjel 🙂

 6. Hørtes ut som en ganske så grei fødsel egentlig, dumt det var litt før tiden, men bra alt gikk fint 🙂
  Så utrolig flott at du gir han brystmelk, har hørt så utrolig mye fælt om sånn pulvermelk noen gir til barna sine.

  – Yara

  1. Ja, alt går fint nå 🙂
   Morsmelkerstatning er et helt fullgodt alternativ for de som ikke kan amme altså…Selvfølgelig er brystmelk bra, men i Norge er det såpass god kvalitet på erstatningen at det ikke er noen nødvendighet eller grunn til å gi de som ikke kan amme dårlig samvittighet for det.

 7. Gratulerer så masse masse med fine lille nurket! Skulle hatt før og etterbilde med et sånt styla antrekk før fødtselen 😛 å? Hvorfor tar de ikke mål da? Kos dere med tida fremover. Dere har en viktig jobb foran dere =)

  1. Tusen takk 🙂 Vi er veldig fornøyd. Ja, sånt bilde kommer når jeg har tid til å rette håret og sminke meg igjen, hehe.
   Er pga noe med hoftene og bekkenet i måten de ligger på i magen i seteleie. Men de måler ved 3 mnd.

 8. Gratulerer så masse med ein nydleg gut! Storebror var også for tidleg fødd, så all medkjensle og forståelse for ekstra jobb i samanheng med pumping og mating etter klokka. Det blir betre, og når du ein gong får eit barn som er fødd på termin kjem du til å merke at det er ein heilt anna verden! Kos deg med den lille, og hugs å sove masse du også 🙂

  1. Tusen takk 🙂 Var litt skummelt i begynnelsen, men han har lagt på seg masse etterpå så nå trenger vi ikke nistirre på klokken og føre skjema over hvor mye han spiser lenger 🙂
   Mannen tar seg mest av natten, så jeg får sove rundt 5 timer i strekk, så pumping og så 3 timer til.

 9. Gratulerer sååååå mye kjære Ellinor <3 Jeg synes det er så artig å lese bemerkelser du gjør deg 😉 Min lillesøster er også prematur baby og husker moren min drev med brystpumper og sånt 😉 Gratulerer så mye igjen til deg og mannen din!

  1. Tuusen takk <3
   er litt styr med pumping, men foreløpig går det greit 🙂 Gjør ikke noe veldig aktivt forsøk på å øke produksjonen mer enn nå, siden han får 90% melk og 10% erstatning ca i løpet av en dag. Det går greit uten at vi sliter oss ut 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *