Redigering av bilder til blogg i PicMonkey

Ville bare tipse dere om en lettvint og enkel måte å redigere bilder på ved å bruke nettsiden PicMonkey. Den er helt gratis å bruke, men enkelte fonter og lignende koster penger. Den er uansett ikke så irriterende som enkelte apper som er gratis, men omtrent ubrukelig hvis man ikke betaler. Det er et fåtall av ting som er i den oppgraderte versjonen.

I PicMonkey kan man med et par tastetrykk legge til figurer, skrive på bildet med forskjellige flotte fonter og lage kollasjer. For meg går det ihvertfall fortere enn å bruke Photoshop (PS), men ulempen er at man ikke få lagret selve redigeringsfilen, så hvis man vil gå tilbake å endre på noe må du gjøre det før du lukker vinduet. Eller laste opp bildet på nytt og gjøre det på nytt.

Skjermbilde 2014-08-12 kl. 22.31.45

Hvis du bare skal redigere et bilde trykker du på Edit. Du kan da velge bildet du skal laste opp for redigering, og blir tatt videre med til redigeringsdelen.

På venstre siden er det en meny med de forskjellige valgene. Vanligvis har jeg gjort selve redigeringen av bilde i Lightroom og legger bare på elementer i PicMonkey, men det er fult mulig å gjøre bilderedigeringen også her.

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 20.34.07

Den øverste menyen er for basic redigering; eksponering, beskjæring osv. «Tryllestaven» har forskjellige filter man kan legge på, lignende instagram har. Og leppestiften er for»photoshopping» av typen fjerne urenheter i hud, hvitere tenner osv.

Der det står Tt kan man velge forskjellige fonter på tekst man vil legge til. Trykk på «add text» og velg blant fontene den du vil ha. Du får da også opp en liten meny hvor du kan velge størrelse og farge. Jeg syns Photoshop sine fonter er veldig uoversiktelig, på min er det over 300 stk. I fotoalbumene mine har jeg 3-4 faste jeg bruker, men på bloggen liker jeg å variere mer og PicMonkey har et godt utvalg av fonter. I tillegg har de lett tilgjengelig digitale elemter, mens i PS må mye lastes ned (og du må finne de).

De digitale elemetene finner du ved å trykke på sommerfuglen.

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 20.30.32

Under geomtric finner du helt basic figurer, som er supre på bruke som «tekstbokser», altså skrive over de. Her har jeg lagt på en hvit firkant. Du velger først hvilken figur du skal ha, og så kan du dra i kantene for å endre størrelse. Velg farge, og sett gjerne fade på feks 50% hvis du skal skrive oppå.

Og så er det bare å bla seg gjennom forskjellige symboler og pynt, og eventuelt noe skrift til du er fornøyd 🙂

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 20.37.38

// Eller du kan lage noe litt mindre klisje :-p //

Det siste du gjør er å trykke på save øverst på siden. Du blir da tatt med til denne menyen.

Fordelen med denne nettsiden fremfor mange apper på mobil/ipad er også at du får lagret bildet i den størrelsen man ønsker. Til blogg vil jeg ha bildet i 800 px siden det er det som vises, og da endrer jeg bare på det når jeg skal lagre bildet. Hvis bildet skal printes bør du la originalstørrelsen stå der.

Vannmerket mitt har jeg også laget i PicMonkey og lagret som png-fil på datamaskinen, så jeg kan bruke det uansett hvilket program jeg bruker. I PicMonkey trykker man på Your Own når du er inne i «sommerfuglen», og så kan du laste opp vannmerket ditt hvis du  har det.

Kan lage et eget innlegg om hvordan man lager det, men det får blir en annen gang 🙂

11 Comments

 1. I lååååv PicMonkey!! En venn i nøden! 😉 Jeg har bare lasta ned en plugin for å få det yberkjedelige vannmerket mitt.. så jeg er hvertfall VELDIG interessert i å høre om hvordan du gjorde det!! Ha en strålende fin onsdagskveld! (Redigerende eller ei!;))

  1. Får lage en tutorial om det etterhvert 🙂 Jeg er jo stort sett hjemme på pcen for tiden, hehe. Min er jo ikke sånn kjempespennende den heller da, men da jeg lagde den hadde jeg ikke begynt å bruke photshop enda. Men når jeg blir litt flinkere på det, så kanskje jeg lager en ny 😉

 2. Jeg elsker det programmet, bruker det mye. På telefonen har jeg en gratis app (Photo Shop) som funker sånn halvveis på tur (men vesentlig bedre enn ingenting).

  Men tar i mot alle tips og triks!

  1. Har Photoshop touch tror jeg det heter på ipaden, men liker egentlig best å redigere på maskin.. Ellers er PicTapGo grei på mobilbilder syns jeg 🙂 I grunnen bare forskjellige filter man legger på. Det er mobilversjonen av RadLab som jeg bruker på Macen.

  1. Bare hyggelig 🙂 Jeg brukte egentlig PicMonkey før jeg fikk Photoshop, men jeg er ikke heelt stødig på PS enda så hender jeg tyr til PicMonkey på ting jeg vil ha raskt ut på bloggen ihvertfall 🙂

 3. Så bra tips! 🙂 Har prøvd meg en gang eller to, men for meg er jeg mer inni lett redigering på photoshop akkurat nå, så da gjør jeg det bare der 🙂 Er ikke noe flink med photoshop enda, men holder på å øve meg på RAW-filer nå, så det blir vel etterhvert 😉 Jeg endrer størrelsen min på bildene før jeg legger de ut ja, endrer de til 860px i bredden, da det er det bredeste jeg kan ha med mitt design nå 🙂 Skulle gjerne hatt større, men da må jeg nok ofre sidemenyen min ..

  1. Ja, det beste er jo å bruke PS absolutt 🙂 Men jeg er ikke heelt stødig der enda, og hvis jeg feks vil legge på en sommerfugl på noe jeg vil ha ut på bloggen med en gang så gjør jeg det bare i PicMonkey, hehe. Men skal bli flink på det :-p
   Headeren min er 1000 px, og sidebaren er 180 tror jeg. Før hadde jeg bildene på 750 px, men da stakk teksten litt utenfor.

   Når du laster opp bildet, se nede i høyre hjørne tror jeg det er for det står det bildestørrelsen du setter inn 🙂 Men er uansett bra å redusere før du laster de opp! Men det er jo greit å redusere til den størrelsen de blir satt inn med.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *