Babybok: Babykrøniken – Fra mors mage til barnehage

Da har jeg også fått kjøpt meg en sånn babyminnebok 🙂 Jeg syns det var kjempegøy å bla i min da jeg var liten, mens mannen min ikke en gang vet om han har. Så det er en liten fare for at den babyboken blir til glede for meg, men det får heller være, hehe. Vi får satse på jente med mine hoarder-gener neste gang. På en annen side, så har jeg arvet samlemani fra både mamma og pappa, så kanskje gutten vår også får det.

Jeg har bladd gjennom, og sett masse på nettet etter en bok som har «alt», dvs ligner på den jeg hadde da jeg var liten. Syns det var kjempeartig at det var limt inn fra aviser fra da jeg var født osv. Og den jeg endte opp med å kjøpe var denne:

2009-09-28_11-33-19_Babykrnikenforsidesm

// Babykrøniken – Min egen historie fra mors mage til barnehage //

Den ser tilogmed ut som om den kommer fra da jeg var liten :-p Men jeg syns den inneholdt nesten alt jeg ville ha med: litt om svangerskapet, plass til ultralydbilder, om fødselen, plass til å lime inn aviser og ting fra denne dagen, familietre, dåp, «første gang»-sider, diagram så man kan plotte vekst og lengde etter alder og de to første  bursdagene. Hele innholdsfortegnelsen kan du se i linken under bildet. Kan godt hende det finnes flere bøker som inneholder mye av det samme, men så lite mobil som jeg er for tiden så er det greit å kunne shoppe fra sofaen 🙂

Savnet en side hvor man kunne skrive ned fødselen med egne ord, den var bare en sånn «fyll ut»-side, men det var to sider til «tanker før ankomsten». Jeg lurer forresten veldig på hva jeg skal skrive på de to sidene, det er litt rart å skrive et «brev» til babyen nå. Men jeg tenkte jeg kunne lime inn litt bilder av hvordan vi har forberedt oss isteden.

Ellers var det også litt rart å feks skule skrive inn når tennene falt ut igjen og høyde opp til 10 år, mens bare de to første bursdagene var med. Men alt i alt er jeg veldig fornøyd med boken og har allerede begynt å fylle inn det jeg kan.

babykrøniken2

babykrøniken3

Her skulle vi også skrive inn blant annet modellen på bilen vi har nå, populær musikk, verdenslederne og typiske feriemål.

babykrøniken4

Det blir litt sparsomt med innlegg fra meg nå for tiden, litt fordi jeg er sliten og har vondt i bekkenet og litt fordi det ikke skjer så voldsomt mye, hehe.

Men ønsker dere alle en riktig god helg, selv om den snart er over 😉

babykrøniken1

15 Comments

 1. Sånn glemte jeg ut da Zander ble født. Fikk ikke tatt mange bilder den tiden heller fordi han hadde kolikk og det siste jeg orket var å dra frem kamera. Det er fryktelig synd nå synes jeg, for jeg har ikke fått festet så mange minner fra den tiden på film… 🙁

 2. Sånn bok er så gøy! Den jag lagde til sønnen hadde noen fyll-ut sider i starten og mange tomme sider. Jeg skrev litt om utviklingen og ting vi hadde gjort og hadde bilde av ham hver måned på de tomme sidene. Synes det var en grei bok, men det er jo mange forskjellige 🙂

 3. Kult! Jeg fant nylig min babybok full av avisklipp og bilder, og synes det var kjempekjekt å ha. Så satser på at gutten setter pris på det når han blir eldre!

  Og til fotoboken min brukte jeg et firma som heter blurb, da jeg liker veldig godt hvor proffe bøkene deres er, men de er også nokså dyre i og med at du må betale toll på de (bodde i Scotland før og da var ikke det et problem!), så lurer på om jeg skal gå over til å bruke cewe eller noe sånt.

  Håper det går bedre med bekkenet ditt!

  1. Ja, håper jo han vil syns det er kjekt når han blir stor 🙂 Ellers syns ihvertfall jeg det, hehe.

   Blurb har jeg faktisk sett på og vurdert.. Har hørt at kvaliteten er bedre enn på de fleste fotobøker her, så kan jo være verdt det til feks bryllupsalbumet. Men kanskje like greit å bruke Japan Foto eller noe sånt til vanlige ferier.

 4. Denne boka er veldig god! Eg har hatt den til begge mine, og skrive dei heilt ut! På de sidene der eg ikkje synas eg hadde noko å skrive (t.d. brev før de var fødd) limte eg inn eit farga ark og skreiv andre ting, (som første barnehagedag, første påske o.l) eller rett og slett meir bileter 🙂 Lykke til med tida framover!!

  1. Var veldig fornøyd med den boken! Ligner en del på den jeg hadde da jeg var liten, og har ikke sett noen andre som har de samme tingene.
   Tror det brevet før han blir født utgår her også :-p
   Tusen takk 🙂

 5. åå, så koslig! Vi søsknene har en vi også fra vi var små, og jeg har bladd mye i dem oppover årene, kan vel egentlig min nesten utenatt! 😛 Skal absolutt lage slikt til mine barn også 🙂 Lykke til med innspurten nå <3

  1. Ser mye i min også 🙂 Men tror min er litt fyldigere enn min lillesøster sin, hehe. Hører det ofte er sånn. Har ihvertfall lyst å lage sånn til alle barna mine etterhvert.
   Tusen takk 🙂

 6. For en fin bok! Min mor lagde aldri en sånn bok til noen av oss barna. Men jeg skal definitvit lage til mine når den tid kommer. Veldig bra valg av bok. Jeg har sett etter sånne i dåpsgave og sånt men synes det er mye som ikke er så fint og noen som inneholder lite av ting. Sånn som den delen med mynter, sedler fra den tiden du ble født og frimerkene 😉

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *