Fotoalbum vår 2011

Jeg har nå kommet litt lenger på fotoalbumet mitt (begynnelsen kan du se her) 🙂 Jeg har funnet ut at jeg kan ikke lage en million sider av de lange feriene våre, så jeg har bestemt at jeg bruker 1, max 2 dobbeltsider på en ferie/hendelse og så lager jeg en fotobok når jeg har tid senere. Så har jeg en fotobok pr ferie eller hendelse (bryllupet vårt for eksempel).

Jeg er jo ikke noe tradisjonell scrapper, men lager så og si alt digitalt. De kaller det vel hybrid scrappbooking. Helt digitalt ville vært å lage en 12×12 inch side i photoshop og samle alt i en fotobok tilslutt, men jeg redigerer et og et bilde, og legger til det jeg vil ha av skrift og eventuell pynt i photoshop og så printer jeg det ut. Jeg har en Epson Styulus r3000 fotoprinter, som kan printe helt opp til A3+, så hvis jeg vil skrive ut en hel siden en gang så kan jeg det 🙂

Jeg har nå kommet frem til midten av 2011 i albumet mitt, og det er ganske koselig å sitte å se på bilder fra begynnelsen av forholdet vårt. En del mer kjæreste-bilder enn det er nå, hehe. Men  2013 og 2014 har jeg MYE mer bilder enn jeg hadde da (man kan jo ikke være helt bilde-maniac når man nettopp har fått seg kjæreste :-p).. så jeg har litt av en sorteringsjobb foran meg. Heldigvis med digitale bilder, står det dato i filen.

project life 20111

Jeg har også begynt å bruke det man på engelsk kaller «inserts». Altså lommer som er mindre enn 12×12 inch. Den til venstre her er en letter size (for de kan jo selvfølgelig ikke selge A4.. eller amerikanerne må selvfølgelig ha sin egen størrelse, som er nesten A4, bare ikke helt), og den andre er 6×8 inch med små kvadratiske lommer. Den er perfekt for instagram-bilder og lignende med relativ dårlig oppløsning. Disse bildene har vi tatt med Photobooth på Macen min, altså et webkamera. Og det var noe vi fint kunne bruke en time på tidligere :-p Ikke så mye nå akkurat.. selv om sant skal sies så er han veldig flink til å ta bilder av gravid-magen min, som dere sikkert har sett her på bloggen.

Jeg tror jeg har funnet ut at jeg liker best den minimalistiske stilen uten for mye pynt og ffarger. Gjerne bare en eller to farger på siden, og så redigerer jeg de fleste bildene litt duse i fargen, eller svart/hvitt. Jeg bruker Lightroom og Redlab til redigering av  bilder, og Photoshop til skrift, design av sider og bilder med for eksempel ramme rundt. Jeg har også kjøpt litt elementer fra The Lily Pad og Digital Project Life.

project life 20114

project life 20115

// Mannen sin 30årsdag //

Jeg har «blurret» ut ansiktene til de som ikke er oss altså.. vi har ikke veldig rart utseende venner.

project life 20116

// Tur til Istanbul med den videregående skolen jeg var lærervikar på //

project life 20117 project life 20118 project life 20119

//Vår første kjærlighetsferie … til New York 🙂 //

Så her er noen av sidene jeg har laget 🙂 Det er litt vanskelig å plukke ut og plassere bilder avogtil, siden jeg gjerne vil at det skal være kronologisk, og riktig fargekoordinert. I tillegg til at det ikke skal se rotete ut. Så det må til litt bilder med mye «luft», men det er ikke alltid jeg har det.

Noen bildene av sidene ble forresten litt uklare siden de ligger på en skrivepult foran et vindu for å få mye lys, og da må jeg balansere oppå en krakk for å ta bilde rett ovenfra :-p I tillegg til å holde en reflektor i ene hånden og mitt Canon 6d (som veier sånn 1 kg med linse vil jeg tro)-kamera i andre hånden…Neste gang bruker jeg stativ tror jeg. Eller nøyer meg med bilde av et par sider, og ikke alle jeg har laget (flere enn jeg har lagt ut altså).

24 Comments

  1. Takk 🙂 Ja, syns det er gøy å holde på med. Er ikke fan av alt for mye pynt, som i mye tradisjonell scrapbooking, men her kan jeg jo bare gjøre det jeg vil.
   De har de i de fleste hobbybutikker. På nett har ihvertfall Bikuben og Hobbykunst Norge det.
   Panduro har litt også. Albumene er bare vanlige scrapbook album i 12×12 inch, og lommene er fra en serie som heter Project Life.

 1. Wow! Det der kaller jeg seriøse greier! Superfint!
  Min skarve fotobok blekner fullstendig i sammenligning!

  Godt jobba, og ære være om du klarer å holde det på dette nivået etter at knerten har kommet:)

  1. Takk takk 🙂 Har jo tid til å holde på med det nå da, hehe. Men forhåpentligvis har jeg fått laget meg opp såpass mange maler i photoshop at det går fortere etterhvert og jeg kan holde på med det selv når jeg har en skrikende baby :-p

 2. Ellinor da. Har ikke du tatt HMS kurs i forbindelse med offshore turer? Da har du vel lært at man balanserer ikke på en krakk med tungt fotoutstyr… I allefall ikke når man er høy(?)gravid… Forresten, hvis du hadde sikringstropper i «hue og rævva» var det kanskje greit

  1. Takk 🙂 Ja, jeg må innrømme at jeg sitter og smiler litt for meg selv når jeg ser på gamle bilder, hehe.
   Bare å begynne med en gang! Jeg skulle ønske jeg begynte for 4 år siden.. minst!

   1. Takk for koselig kommentar på bloggen 🙂 Neei det er ikke så mange som driver med det, husker det var en stund jeg satt å googlet: project life + norge og det kom opp bare en blogg kanskje.. haha! Godt at det forandrer seg, er jo så utrolig koselig å ha slike album å se tilbake på! Blir du å lage et eget baby album i project life «stil»?

    1. Det er en gruppe på facebook da, som heter Project Life i Norge. Der er det litt aktivitet ihvertfall 🙂 Vet ikke om du er der.
     Må se litt an hvor mye tid jeg har, om det blir et eget PL babyalbum, eller bare sider i «familiealbumet». Det er litt enklere å lage en fotobok da, og den kan jeg trykke opp og gi til besteforeldre i gave. Så jeg får bare se. Er litt koseligere å lage fysiske album da 🙂

 3. Så fint! Det er så herlig å ha minnene sånn fysisk i album, og det er så trist når alle bildene bare siter på en harddisc og blir glemt bort. Jeg pleier å lage fotobøker, da jeg liger også godt den minimalistiske stilen og liker at jeg får et ganske profft resultat. Kunne godt tenkt meg å legge til tekst (gjerne håndskrift etter at jeg har fått det printet ut), men føler ikke jeg er så flink til å finne på hva jeg skal skrive! Har nylig laget en bok fra California ferien vår et par år siden (som jeg blogget om nylig, hvis du er interessert! :)), men tror nesten jeg må begynne på en ny bok i kveld. Takk for inspirasjonen! 🙂

  1. Tusen takk 🙂 Ja, det er noe eget ved å ha det i et fysisk album. Mye koseligere å vise til folk, og kikke i selv. Har tenkt å lage fotobøker av ferier og store begivenheter, for det tar for lang tid å lage ordentlig fotoalbum av det syns jeg. Jeg skriver bare hva vi gjorde på da vi tok bildene 🙂 For det jeg husker, hehe. Trenger jo ikke være så veldig mye.

 4. åå, så fint og koslig! 😀 Kan tenke meg det er verdt all tiden det tar å lage det 😉 Vi har skammelig lite bilder av meg og kjæresten de 2-3 siste årene, men det er litt vanskelig å få han til å stille opp med meg, og når andre tar bilder av oss, blir det til at de glemmer å sende de til meg selv når jeg spør :-/

  1. Min er ikke alltid så veldig glad i å bli tatt bilder av heller altså, hehe. Men han vet og at han får mer fred hvis han stiller opp innimellom :-p Også må jeg begrense meg litt når jeg tar bilder av bare han, hehe. Du får tvinge han litt;) Er koselig å ha senere da.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *