Klesliste til baby! (fra en som ikke har baby enda :-p)

Klær var faktisk noe vi ble først ferdig med (eller er omtrent ferdig da). Regner sengetøy og kluter inn under her også. Det finnes jo mange lister rundt om på nettet, og jeg har tatt utgangspunktet i disse.. fordi jeg får jo mitt første barn, og har virkelig ikke peiling (egentlig burde dere ikke se på denne listen en gang!) :-p Har selvfølgelig  hørt med folk jeg kjenner, men folk har jo så utrolig mye forskjellige meninger om hva de bruker og ikke, så jeg har tenkt litt på hva jeg tror blir mine behov også.

20140715-første vask_005

// Første vask i maskinen 🙂 //

Jeg er så nerd at jeg laget meg en sjekkliste i Numbers (Apple sin Excel), og siden jeg har iCloud så hadde jeg hele tiden oppdatert liste på mobilen og ipaden.

Klær (str 50-62)

 • 8 langermede bodyer
 • 5 kortermede bodyer
 • 3 sparkebukser
 • 2 bomullsjakker
 • 4 myke bukser
 • 2 gensere
 • 2 sett med litt tykkere jakke og bukse
 • 4 pyjamaser
 • 6 strømpebukser
 • 5 par sokker
 • 2 bomullsluer
 • 1 vinterlue
 • 1 Utedress i fleece
 • 1 ullbody
 • 1 ulllue
 • 1 par ullvotter
 • 1 ull sparkebukse
 • 6 smekker

Klærne har jeg kjøpt litt rundt omkring, både på Barnas Hus, Name It, Cubus og HM (og sikkert Lindex/Kappal også, men de er litt like de butikkene der…). Typiske uteklær har jeg gjerne kjøpt i str 62. Vi får et strikket hentesett som jeg tenker kan være greit å ha i vognen i begynnelsen. Cubus har noen greie pakker med bodyer og «joggebukser» som virker veldig ok til klær som skal gulpes ut, sammen med strømpebukser. Men jeg måtte ha noen søte sparkebukser også 🙂 Sparkebukser er forresten utrolig vanskelig å finne! Jeg trodde dette var noe alle babyer brukte, men de «joggebuksene» er tydeligvis det man skal ha nå. Jeg ville i tillegg ha sparkebukser uten fot…

Nå viste det seg jo også at før vi var kommet halvveis på listen, så arvet vi en hel drøss med klær av min søster og noen venner, så vi trengte ikke kjøpe mer.

20140715-første vask_003

// Noen pysjer og sparkebukser //

Sengetøy og kluter

 • 3 babytepper
 • 2 dyner 65×80 cm
 • 3 dynetrekk 65×80 cm
 • 3 laken 60×120 cm
 • 2 tisselaken 60×120 cm
 • 4 små håndklær
 • 4 store håndklær
 • 10 gulpekluter
 • 15 vaskekluter
 • Lammeskinn
 • 2 laken til vogn 40×95
 • 1 tisselaken til vogn 40×95

Jeg vet det er mange som begynner på 80×100 cm dyne, men syns den så litt stor ut i begynnelsen, så vi gikk for den minste 🙂 Går jo ihvertfall en del måneder før den vokses ut av, i tillegg er den lettere å ha i lekegrinden som vi skal bruke som dagseng og jeg trenger ikke egen dyne hvis jeg vil bruke den i vognen.

Gulpekluter ble det en del mer av, samme med vaskekluter. Jeg kjøpte 3 pakker på Name it med gulpekluter, og i tillegg fikk jeg noen. Og Princess hadde noen supre små vaskekluter i 5pk til 19 kr eller noe sånt 🙂

Så nå er første vask tørket og lagt i skapet… bare 100 bæreposer igjen (sånn ca..)

størrelse 50 baby

//Nei, jeg har ikke kjøpt bare blå klær, men jeg sorterer da etter farge når jeg vasker! //


PS: Jeg har fått en eksklusiv rabattkode til meg selv og mine lesere fra Lille Mirakel som gir hele 20% i nettbutikken deres! Bruk rabattkoden «spesiellinor» når du sjekker ut for å få rabatten 😉 (Viktig at den legges inn før du betaler da dette ikke kan justeres senere).  (Sponset)

14 Comments

 1. Det er så gøy å handle til de små! 😀 Jeg synes listen din så veldig grei ut. Det er aldri godt å vite akkurat hva man trenger, og så merker man fort hvilke type plagg som blir mest brukt og kan heller supplere underveis. Vi bruker stort sett kun omslagsbodyer og strømpebukser/myke bukser, jeg synes det er mer praktisk enn hele dresser 🙂 For eks. de settene som du også har fra Cubus synes jeg er veldig gode nå som han er så liten 🙂 Hehe, men til tross for erfaring fra forrige baby har jeg også denne gangen kjøpt ting som jeg burde ha husket at jeg ikke kommer til å bruke, som en veldig søt, men upraktisk sparkedress med en hette som bare er i veien 😉 Og kluter kan man nesten ikke ha nok av. Jeg må ut å handle flere gulpekluter, jeg rekker aldri å få vasket de vi har raskt nok 😉

  1. Ja, det var veldig koselig 🙂 Men nå har vi så mye klær at vi må heller se hva vi faktisk mangler når han kommer, hehe.
   Hetter er vel mest praktisk på uteklær :-p Men sparkebukser generelt er jo kjempesøte! Du kan bruke den når dere har besøk 🙂
   Føler vi har kjempemange kluter, men mulig det er bare jeg som innbiller meg :-p

 2. aww, kan tenke meg det var temmelig spesielt å se den første vasken hengende på klesstativet? 😀 Bittesmå klær som snart skal fylles i 🙂 Når jeg går å ser babyklær i butikk så syns jeg det er rart å tenke på at det faktisk er så søte små babyer som skal inn i de klærne som ser ut som dukkeklær. Og ikke minst at vi alle har vært så små, helt sinnsykt, haha! Syns det var fine bilder jeg, og kjempefint at du har tatt bilde av de blå klærne, i tilfelle noen ikke hadde fått med seg enda at det er gutt dere venter 😉

  1. jaa, det var koselig det 🙂 Men nå har jeg vasket en maskin, og har mange mange poser igjen, jeg tror ikke alle posene blir like koselige, hehe.
   Jeg tenker faktisk litt motsatt, at noe inni min mage skal ha på seg de store klærne der :-p Selv om de er bittesmå menneskeklær da.
   Men jeg har masse klær i hvitt og grått også altså! De er bare sortert til vask, hehe.

 3. Hehe, det er rart med sånne lister. Det jeg tenkte var at jeg sikkert hadde kuttet halve listen hvis jeg skulle kjøpt det inn til egne barn, men som du sier så er vi alle forskjellige og listene våre er forskjellige 😉 Jeg likte for eksempel aldri omslagsbodyer, men Marianne anbefaler de 🙂 Ellers er et tips at man som regel får klær i gave, så jeg trengte nesten ikke kjøpe klær til størstejenta det første året. Helt sinnsykt, men sant 🙂 Et annet tips for når du får klær er at selv det er kjipt å bytte gaver man har fått så vil jeg absolutt anbefale det om det er f.eks. bodyer du vet du ikke kommer til å bruke noe særlig. Bytt til større størrelser du kommer til å trenge senere, eller i klær du faktisk kommer til å bruke. Jeg hadde selv favoritter blandt den størrelsen vi brukte, og da ble resten av klærne ofte ikke brukt — og det er kjipt for alle 😉

  1. Hehe, ja jeg tror vi har ganske mye på alle listene våre. Har klart å kutte vekk en del da, som vi skal se litt an etterhvert.
   Men vi endte aldri opp med å kjøpe alle klærne siden vi arvet så mye!

   Takk for tipset 🙂 Ja, det er jo bedre å bytte det til noe som faktisk blir brukt da.

 4. Å, vi brukte de settene med body og strømpebukse fra Cubus hele tiden! Det var sorg i huset da jeg fant ut at de ikke gikk lenger opp i størrelse enn 68!
  Men nå har jeg funnet en ny favoritt, og det er tights fra Lindex!! Oh! Og pysjer fra Lilleba! Koster flesk, men er SÅ verdt det!

  1. Pysj fra Lilleba er det faktisk flere som har nevnt, hehe.
   Har en del pysjer nå, men skal absolutt sjekke ut det merket når vi trenger flere 🙂
   Lurer på hva som blir mine favoritter av klær. Akkurat nå er jeg veldig svak for sparkebukser. Med jenter kan man jo variere med kjoler og mye annet fint, er ikke like mye til gutter.

 5. Jeg har selv en høstbaby, gutt faktisk, og vi brukte kun bodyer og strømpebukser i ull, var kjempepraktisk, holdt seg god og varm 😉 hadde ønsket meg mer ull om jeg var deg 😉

 6. Herlig!! Hadde sånn liste med førstemann jeg også 🙂 Tredjemann stakkars har ikke fått noe nytt enda 😛 Blir liksom ikke til at jeg kjøper noe når jeg ikke vet hva vi får, dessuten har vi jo veldig mye etter de to første. Kommer nok til å kjøpe litt nytt når den lille først er her da. Og så får man jo alltid mye fint i gaver. Må huske å kjøpe sånn liten dyne da, for det trenger vi. Og så vurderer jeg om jeg skal kjøpe, eller få noen til å sy babynest til meg (må vel få ut fingeren snart kanskje).
  Veldig enig i at det er bedre å finne ut hvilke behov man selv har da. Jeg er heller ikke så glad i omslagsbodyer, selv om jeg vet at mange elsker de. Og så syntes jeg alltid det var så stusselig når babyen min lå der i bare body og strømpebukse, så jeg likte å ha på de bukse eller kjole også. Man finner jo mye behagelige klær til de små som også er fine 🙂

  1. Hehe, jeg er en listeperson, men ikke sikkert det blir så detaljert til neste barn :-p
   Når man har barn fra før av, så trenger du jo kanskje ikke så mye heller da 🙂 Jeg tror jeg aldri hadde klart å ikke vite kjønnet, men kanskje det endrer seg når man har fått barn fra før. Er jo utrolig spennende da!
   De hjemmesydde babynestene er så utrolig fine, angrer litt på at jeg ikke kjøpte det istedefor en sånn «Sleepyhead». De er jo faktisk billigere også.
   Er forresten enig med deg med bare strømpebukse. Derfor kjøpte jeg flere sparkebukser og et par sånne tynne bukser.

  1. Det finnes en del sånne lister på nett, men ikke alle som lager det selv :-p Jeg lager lister på stort sett alt, så rart om jeg ikke skulle gjøre det nå også, hehe.
   Alt jeg har kjøpt er ikke blått altså 🙂 Men jeg kunne jo ikke vaske det med det hvite! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *