Fotoalbum

Mine nye hobby er å lage fotoalbum 🙂 Eller det har jeg jo laget mye av tidligere, men nå begynner det å bli noen år siden sist.

Jeg er ikke egentlig noen veldig sånn scrapbook person, jeg liker at ting går kjapt, og uten for mye dilling. Derfor er det de kaller «lommescrapping» perfekt for meg! Det kan man gjøre så lite eller mye av man bare vil (det kan man jo forsåvidt med scrapping også, men veldig lite ser jo fort litt stusselig ut). Jeg liker dessuten å lage mest mulig på pcen, jeg har jo elendig håndskrift.

Project Life er en serie med album, lommer og diverse «pynt» man kan ha oppi lommene. Lommesidene ser ut som tradisjonelle fotoalbumsider egentlig, bare at hele siden er 12×12 tommer stor (det er jo det alle scrappe-album er), og lommene er enten 6×4 tommer (10×15 cm), 3×4 eller man får også kvadratiske i forskjellige størrelser til feks instagrambilder. Det er også forskjellige kit med kort som er ferdige, mer som fyllkort, og kort man kan skrive bildetekst på selv.

Man får også kjøpt det meste som digitale filer. Jeg kjøpte to sånne sett med ordentlige kort, men fant fort ut at å gjøre alt klart digitalt og så printe det ut selv passet bedre for meg. Da kan jeg lage kort selv på norsk, og skrive oppå kort andre har laget 🙂 Det er dessuten massevis av gratis-ting på nettet hvis man bare søker på feks  freebies Project Life.

Jeg begynte på 2010, og gjorde et par sider av det:

projectlife album2

Noe fra standuptiden min, og litt fra da jeg møtte min kjære 🙂

20140624-2010 PL album_012

Fikk printet ut masse gamle mobilbilder, hehe. Ikke verdens beste kvalitet akkurat. Men det var gøy å sitte å mimre litt. Selv om det tok en evighet å sortere bildene på Macen. Nå har jeg ihvertfall et system på lagring av digitale bilder, det begynner jo å bli en god del etterhvert.

Jeg håper ihvertfall på å bli ferdig fra 2010 og frem til idag innen fødsel, hehe. Det er ihvertfall greit for meg å ha noe å holde på med inne når det er så varmt at jeg ikke klarer å gå til togstasjonen en gang før jeg svimler.

Meeen, selv om jeg holder på med 2010 nå, så måtte jeg bare gjøre en side med ting som ikke var så gammelt 😉 (fikk lært meg litt mer Photoshop da om ikke annet!).

projectlife album3

9 Comments

 1. Fotoalbum er noe jeg kunne tenkt meg å holde på med, men jeg vet at jeg aldri blir å gjøre det ferdig… Når det bare blir liggende å gi meg dårlig samvittighet får det heller være. All ære til deg som tar steget! 🙂

  1. Jeg håper jeg klarer å bli oppdatert til slutt! Har fotoalbum fra 2000 til sånn 2006 liksom, men det begynner jo å bli en stund siden nå :-p Da hadde jeg jo ikke en gang møtt mannen min, hehe.

 2. Hehe, det er som mitt prosjekt. Jeg har laget fotoalbum frem til storesøster er litt over året, og det er halvannet år siden! Målet var å være up to date innen lillebror ble født, men det fikk jeg aldri roen til 😉 Så nå er målet at jeg skal klare det i løpet av permisjonen min 😉

  Så stilig det ble med magebildet!

  1. Jeg håper jeg klarer å være up to date innen fødselen, men vi får nå se, hehe. Tar litt lenger tid enn man tenker. Ihvertfall for å få det sånn som jeg vil. Det er jo litt gøyere også å lage fotoalbum fra det som skjer nå..

 3. så artig da! 🙂 Har lyst å lage noen fotoalbum selv, det var jo så morsomt å se i når jeg var mindre, og da har du jo det håndfast – du mister det ikke om dataen kræsjer liksom 🙂 Elsket det siste bildet <3

  1. Takk 🙂 Ja, har lyst å holde mer på med gravidbilder, men jeg burde jo ha album fra før det også, hehe.
   Ja, det er litt koseligere å bla gjennom og vise til andre enn filer på pcen 🙂 har backup på alt da. Mistet en gang alle bildene jeg hadde fra jeg var 16-20 år gammel pga jeg ikke hadde det. DET gjør jeg ikke igjen!

 4. Sååå fint! Album er jo og så koselig. Ekstra kos når man et at det kommer noen etter en som vil ha glede av å se i de =)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *