Vi har fått hage :)

rød chili hage

Da var sommeren endelig kommet til Østlandet 🙂 Og med noen ekstra fridager, benyttet vi anledningen til å gjøre en del på hagen vår. Mannen min og min søster sin lagde jo ekstra platting i påskeferien, og når den er ryddet for ekstra byggematerialer, kan jeg ta bilder av terassen vår også, hehe.

Men utenom det har vi manglet både hekk og annet som vokser for å gjøre det fint. Den hekken som fulgte med huset var 10 cm høy og nå gikk det heller ikke an å se forskjell på hva som var hekk og hva som var ugress. Så derfor jevnet vi alt med jorden og kjøpte 100 cm Agnbøk fra BoGrønt i Tønsberg 🙂 Jeg bestilte de tirsdag kveld og de ble levert gratis på døren ønsdag ettermiddag! 100 cm er halvferdig hekk. I tillegg har vi vært innom Plantasjen hver dag, og kjøpt alle mulige forskjellige typer gjødsel til plen og hekk og litt småplanter til inne og ute. Jeg vet ikke helt hva jeg har begitt meg ut på, siden jeg ikke har grønne fingre i det hele tatt. Derfor var gjerne ikke Hortensia noe lurt kjøp. Den har jeg ikke tatt bilde av en gang, fordi den var dyr og jeg regner med den dør for det har gått noen uker.  Men eføy og orkidè til inne, og krydderplanter og chili til å ha ute må jeg vel klare 😉

agnbøk hekk

Hekkeplantene måtte stå utenfor huset i noen dager før vi satt de i jorden siden de kom på en onsdag. Det gikk egentlig fint, men det var litt vanskelig å få gitt de nok vann når det ble veldig varmt. Vi gravde en grøft på ca 25×25 cm og fylte halvfult med plante-jord. For at vannet som samler seg litt der når det regner skal renne forbi og ikke ned i bedet plantet vi hekkene litt opphøyd og kjøpte kantstein og la rundt bedet. Siden de er ganske tynne enda, bandt vi de opp på bambuspinner som vi stakk ned i jorden ved siden av hver plante. Så fikk de gjødsel og vann før vila på barkduk og bark. Blir bra når den blir helt tett og man kan skjære den stramt og firkantet 🙂

kyrdderhage chili rosmarin koriander

//Rosmarin / Rød Chili / Koriander //

I tillegg kjøpte vi noen krydderurter og chili som kan stå på terassen. Krydderurter er uansett så billig at så lenge de lever lenger enn på kjøkkenbenken er jeg fornøyd 😉

6 Comments

  1. Hager er så koselig! Bare synd jeg ikke har noen… Nøyer meg med kasser på verandaen så lenge. Ikke helt det sammen, men bedre enn ingenting 🙂

    1. Vi har ikke så stor hage da, hehe. Det tar ca 3 minutt å klippe plenen. Det meste arbeide vi har hatt er å vanne nok nå når det har vært så varmt. Men kasser på verandaen er jo kjempekoselig det og 🙂 Vi har mer terasse enn gress!

  2. Hage er stas 🙂 Jeg har endelig fått det jeg også, så nå skal jeg fikse og trikse også. Deilig å gå ut og hente fersk koriander og chili til salaten 🙂

    1. Vi kunne ordnet i fjor da, men det gjorde vi ikke, hehe 🙂 Grattis med hus og hage da 🙂 Ja det er litt gøy å gå ut i hagen og hente ting. Igår hentet vi chili til fredagstacoen!

  3. Åh, for et spennende prosjekt! Jeg gleder meg til en gang å få min egen hage. Har ikke peiling på ting som spirer og gror, riktignok, så vi får se hvordan det går. Dette ser og høres kjempefint ut – bra jobba!

    1. ja, det er ganske artig 🙂 Jeg har ikke akkurat grodd frem så mye selv da, det har Plantasjen stått for. Da må man begynne å planlegge tidligere på året, men det begynner å komme seg nå 🙂 Neste prosjekt er beising av terasse og bygging av pallesofa!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *