Endelig vår :)

nytt kamera

Etter litt stille fra meg en stund, skal jeg nå være flinkere å oppdatere bloggen 🙂 Det er vært litt pga sykdom, men også pga litt dårlig motivasjon. Har ikke vært så mye å blogge om heller når man bare er hjemme. Men jeg har nå fått lekt meg litt med mitt nye kamera 🙂 Jeg fikk jo et Canon 6D av min kjære mann til 30års-dagen min. Det kommer nok til å bli mye  brukt fremover. Jeg har jo hatt speilreflekskamera i mange år, så selve funksjonene trengte jeg ikke akkurat å lære meg. Men merker stor forskjell på det og Sony alpha 300 som jeg hadde før. Nå må jeg bare spare opp penger til flere linser. Kunne tenkt meg en zoom linse og en makro linse til å begynne med ihvertfall. Nå har jeg en 50 mm fast linse, og den funker ganske bra til mange formål. Jeg bestilte meg nettopp en slik sak så jeg kan kalibrere skjermen min i riktige farger også. Jeg har en ganske bra fotoprinter, og da er det greit at skjermen viser riktig farge.

I påsken hadde vi besøk av min skjønne lille nevø på 15 mnd. Han hadde med seg min søster og faren sin også altså. Han var blitt veldig livlig siden sist! Øvde seg på og gå, og dro ned alt han kunne få tak i :-p

gutt 15 mnd

Men de er jo søte i den alderen. Satser på at han holder seg like søt fremover også.

Det var jo nydelig vær i også, og den ene dagen dro vi til Son og spiste lunsj.IMG_3699

:IMG_3705

Det er fortsatt fint vær, men det er litt kaldere. Men det hindrer oss likevel ikke å grille ♥ Jeg tror grillmat er det beste i hele verden. I dag har vi svenskjøpt (les kortreist) spareribs som ligger og godgjør seg i 4-5 timer på 130 grader. Jeg har og prøvd å røyke på en gassgrill. Istedetfor å bruke liquid smoke. Så da gjenstår det bare å se om det hadde noen effekt 🙂

7 Comments

 1. Hepps

  Jeg kan anbefale 100mm macro til canon. f 2:8 Den har en FANTASTISK!!! boket. (=hvordan uskarp bakgrunn blir og «formen» på «sånne runde lysflekker») Jeg er rimelig misunnelig for nikon sin 105 synes jeg er hakket under på boke’en.
  Selv om det er en macro linse funker den kjmpefint som allround linse, spes. god på portretter i tillegg til macro. (jada vet du har 50mm, men der er ikke boket’en like god.)
  Karen

  1. Har sett litt på en 80 mm, men kanskje 100 mm macro er bedre når jeg allerede har en 50 mm 🙂 Trenger en makrolinse ihvertfall.. og en zoomlinse.. Bokeh er jo kjempefint 🙂 Fikk det på bildene som ligger ute fra bloggtreffet jeg var på nå.

   Takk for kommentar 🙂 Hyggelig å høre fra deg, Karen!

 2. Jeg ønsker meg en fast 50mm! Må bare bruke penger på litt andre ting først…
  Vi har grillet to ganger i år og det er jo bare nydelig 😛

  1. Den er ikke så alt for dyr den jeg har, men ja skjønner hva du mener, hehe. Jeg må begynne å spare opp (eller ønske meg til jul :-p), jeg også.. Men er en del ting som står foran på listen desverre. Skulle tjent mye mer og jobbet mye mindre, hehe.

 3. Ser ut som du begynner å få OK kontroll i alle fall, fine bilder:)
  Jeg bruker mine to 50mm mest, sammen med 35mm (som ikke er så «knapp»). Akkurat nå er det et vidvinkelobjektiv som står på ønskelisten men skal jeg være helt realistisk så vet jeg ikke hvor mye jeg kommer til å bruke det…
  Det har ikke blitt noe grilling her enda, vi hadde det fine vår-været i januar og februar vi;D Men det blir nok, og jeg gleder meg veldig – grillmat er bare så godt!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *