Mild tikka masala med kylling

Bilde er hentet fra Google

Da var det på tide med en ny oppskrift 🙂 igår laget jeg mild tikka masala med kylling! Vi lagde bare til 2 pers, men det ble så mye saus at jeg har skalert opp til 4 pers (med samme sausmengde). Denne kan også gjøres sterk ved å bruke enten fersk eller pulver chili, men syns det var greit å prøve å lage en mild indisk rett en gang. Bildet er lånt fra Google, siden jeg var helt utsultet da jeg lagde mat og glemte å ta bilder :-p Men det så helt likt ut.

4 personer

3 kyllingfileeter

Marinade:

2 dl yoghurt naturell
2 ss garam masala krydder
1 ss paprika pulver
1 ss cumin
0.5 ss korianderpulver
1 ts tumeric / gurkemeie
2 revet hvitløksfedd
1 ss revet ingefær
1 ss olje
Salt
Litt sitronsaft

Saus:
2 hvitløksfedd
1 ss revet ingefær
1 løk
En boks ferske plommetomater ca 500 g (hermetisk kan også brukes)
2 dl fløte
To stilker fersk koriander
2 ss Patak’s tikka masala curry paste (fåes i innvandrerbutikk)
Resten av marinaden
1 ss cumin
1 ts tumeric/gurkemeie
1 ts paprikapulver
1-2 ss brunt sukker

Bland sammen marinaden. Del kyllingfileene i biter og ha marinaden over. Sett i kjøleskap over natten eller minst en time. Stek eller grill på høy varme og sett til siden. Spar resten av marinaden.

Ha tomater, fløte og stilkene og roten av koriander i blenderen og kjør glatt. Spar på bladene og bruk til pynt før du serverer. Hvis roten er brun kan du bruke en potetskreller til å skrelle det av med før du tar den i blenderen.

Stek hakket hvitløk, ingefær og løk (eventuelt hakket chili også hvis du vil ha den sterk). Ha tikka masala paste over og rør så alt blir blandet. Hell sausen fra blenderen over (ja, den er rosa hvis du har brukt ferske tomater :-p) . Ha i resten av ingrediensene og småkok i 30 minutter. Smak eventuelt til med mer krydder.

Server med kokt ris (eventuelt med safran eller gurkemeie for å gjøre den gul) og naanbrød. Her er en oppskrift jeg har lagt ut tidligere på hjemmelaget naan 🙂

 

 

23 Comments

  1. Var veldig godt også 🙂 Ikke noe problem å lage den sterke heller om man vil det, men jeg ville prøve å lage en mild en for en gang skyld. Indisk er jo kjempegodt nesten uansett da.

 1. Takk for oppskrift! 🙂
  Den må prøves en gang med god tid og kokkeånden over meg.
  Jeg digger ferdigsettet med Tikka Masala fra Toro, men det er kanskje ikke lov å si . . ? 😉 *kniz*

  Ha en smaksrik og fin uke <3
  Klem fra Heidi

  1. Hi hi, jo det er lov det 🙂 Men jeg klarer ikke den «toro-smaken». Uten at jeg har smakt Tikka masala da. Men det finnes jo sånne nesten ferdig glass i innvandrerbutikker også! Du kan jo prøve det 🙂

 2. Naaam, så herlig og digg! Lyst å prøve med en gang 😛 Skjønner ingenting jeg, innleggene dine kommer aldri opp på bloglovin, men jeg har lagt deg til der iallefall

  1. Var dødsgodt 🙂 Hmm.. så rart. Du har ikke lagt til den gamle bloggen min da? På blogspot. Jeg skjønte ikke hvordan man kunne oppdatere adressen nemlig, og jeg hadde ikke så mange følgere. Så jeg lagde bare en ny.

 3. Mmmm, takk for oppskriften:)

  Og takk for den fine kommentaren hos meg, jeg kan anbefale boken på det varmeste – om ikke annet enn for å forstå. For uansett utgangspunkt så er i alle fall jeg utrolig takknemmelig for alt som kan være med på å gjøre hverdagen til A lettere. Og jeg vet at det er mange der ute som tenker som meg. Jo flere som vet, skjønner og kjenner til – jo letter blir det for A og andre med autisme:)

  Ha ei strålende ny uke, her skal sola skinne og det håper jeg at den gjør hos deg også. Alt blir så mye lettere da!
  Hanne:)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *