Oppskrift: Lam i pitabrød

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idag prøvde vi en ny fri på fredags-tacoen, nemlig lam i pita! Her i forstaden er det nemlig obligatorisk å pakke inn maten sin i en taco, wrap eller et pitabrød hver fredag. Men det er ingen regler på hva man skal ha inni 😉 Det er også mye sunnere å lage sin egen krydderblanding siden man har kontroll på hvor mye salt som er i (man kan selvfølgelig også droppe sukkeret). Dessuten er rent kjøtt både sunnere og smaker  bedre enn kjøttdeig.

Denne oppskriften er tyrkisk-inspirert og smaker kjempegodt!

Så dette trenger du til 2 personer:

400 g renskåret lam
4 pitabrød
10 plommetomater
5-10 reddiker
salatblanding
en boks kikerter
en halv agurk
vårløk
Fersk koriander

Dressing:
rømme
hvitløk

Krydderblanding:
2 ss cumin
1 ss paprikapulver
0.5 ss tumeric pulver
0.5 ss korianderpulver
0.5 ss garam masala
1 ts oregano
0.5 ts kanel
salt og pepper (og evt chili)
1 ts brunt sukker
litt muskatnøtt
1 finhakket hvitløksfedd
litt revet hvitløk
fersk koriander

Slik gjør du:

OLYMPUS DIGITAL CAMERABland sammen ingrediensene til krydderblandingen. Og legg alle lammebitene oppi blandingen og rull de rundt. Stek lammekjøttet i en stekepanne på høy varme i olje eller margarin til de er godt brunet, skru så litt ned.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skjær tomatene i halve og reddikene i skiver. Skyll salaten og dryss finhakket vårløk og koriander over. Skyll kikertene og skjær opp agurken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til slutt presser du så mye hvitløk som du tør (!) oppi rømmen, og vips er maten ferdig 🙂 Et fedd til en boks pleier å være greit, men på date er det kanskje like greit å holde seg til bare rømme, hehe. Men for oss som er gift er ikke det noe problem. Ihvertfall ikke når begge spiser det.

Vel bekomme 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

19 Comments

 1. Mmm, det så skikkelig godt ut! 😀 Har somregel bare brukt kylling i pitabrød, kanskje på tide med litt variasjon? 😉 Pitabrød er jo så sykt godt!

 2. Nam det så skikkelig digg ut! Alle innpakningene du never er gode, men greit å variere =) Lam har jeg ikke prøvd å lage selv så mye, men det er jo såå godt! Hvordan er prisen på det i forhold til annet kjøtt egentlig? Jeg bruker av og til å laga kjennelaga kebak med kryddermixen fra Hindu. Minner jo litt om dette. Lyst til å prøve!

  1. Lam er kjempegodt! bruker det i både indisk og til mer tradisjonelle norske søndagsmiddager. Kremt, vi handler jo mye i Sverige da, hehe. Men denne gangen kjøpte vi faktisk i norge (fordi vi hadde glemt å ta ut av fryseren). Det er jo dyrere enn kjøttdeig. Men omtrent samme pris som biff (tror jeg). Vi kjøpte lammebog til 289 kr/kg. Men du kjøper jo det billigste du finner når du skal strimle det og krydre det likevel..

  1. Kan helt sikkert bruke både kylling eller oksekjøtt istedenfor 🙂 Og kjøttdeig, men jeg liker den smaken av rent kjøtt.
   Men smakskombinasjonen av krydderet, reddik, tomat, salat og kikerter var ganske god!

  1. ja, den var ganske god! Man kan også ha litt chilipulver i, men jeg hadde lyst å lage noe som smakte mye uten å være sterkt 🙂 Fant forresten også ut at den ferske korianderen var best å strø på mens det stekte, eller fulte det ikke med oppi stekepannen.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *