DIY: Serviettringer – Gratis mal

SONY DSC

Da nevøen min fylte 1 år, lagde jeg disse serviettringene til bursdagen hans. Egentlig burde jeg jo laget de til dåpen siden de matcher bordkortene jeg laget, men jeg kom ikke på det da, hehe. Nå har jeg såvidt begynt å tenke på 30års dagen (iiik..) min også, så da begynte jeg å tegne på de igjen. Denne tegnet jeg idag, eller tegnet og tegnet, det er jo ganske enkelt. Mens syns de var fine 🙂

serviettring fest

Men det er jo GOOOOOD tid enda :-p så trenger ikke bestemme meg helt enda 😉

Her har jeg laget noen maler som man kan laste ned og skrive ut selv 🙂 Trykk på linken under bildet av den du vil ha. Det står ingenting på de, så da kan man bruke et hvilket som helt tegneprogram (tilogmed paint) og skrive på hva man vil.

Skjermbilde 2014-01-12 kl. 19.21.55
Serviettring blå
Skjermbilde 2014-01-12 kl. 19.28.09
Serviettring rosa
Skjermbilde 2014-01-12 kl. 19.30.30
Serviettring fest 1
Skjermbilde 2014-01-12 kl. 19.32.29
Serviettring fest 2

Jeg pleier å skriver ut på 250g papp, men alt over 190g burde funke greit. Tror faktisk det er bedre å bruke litt tynnere papir enn jeg har brukt.

NB: Sjekk at printeren din skriver ut i riktig størrelse! Min vil av en eller annen grunn skrive ut i 93% størrelse, og man vil jo ha 100, eller blir de små og rare. Du kan se hva den skriver ut i vinduet som kommer opp  når du trykker på skriv ut: Det skal står 100% i feltet for skalering (selv om det ikke er huket av, men det står på tilpass til side, flytt den da opp til skalering og skriv 100 i feltet).

Skjermbilde 2014-01-12 kl. 18.56.42

Så klipper man bare ut serviettringene, og inn i hakkene på siden. Trer de inn ihverandre så det blir en sirkel, og fester en liten teipbit bak så «flikene» ligger helt inntil ringen.

Serviettringer er jo egentlig veldig lett å lage. Man trenger ikke noe tegneprogram en gang. Du trenger bare papp og en saks, og linjal og blyant. Målene på serviettringene er 1.5 x 5.5 inch (siden tegneprogrammet mitt er stilt inn på inch, det har jeg fordi mange amerikanske DIY-oppskrifter følger det). Men det tilsvarer ca 3.8×14 cm, så da er det bare å tegne opp på papir. Klipp opp ca en cm inn på hver side.

Og vips har man serviettringer som man kan bruke til alle mulige anledninger 🙂

PS: Alle DIY-innleggene mine kan du se her
 
 

Bloggurat

blogglisten_fdbcf41517f45cf08153062874c8f842

6 Comments

 1. Så enkelt kan det altså gjøres og likevel blir resultatet så fint – tusen takk for at du legger ut slike print:)
  Vi skal ha konfirmasjon i år og jeg er godt i gang med planleggingen. Jeg liker å dekke bord og synes det er ekstra kjekt å sette et personlig preg på det ved å lage det jeg kan av dekorasjoner selv. Disse printene skal jeg notere meg på listen min:)

  Ønsker deg ei god ny uke
  Hanne:)

  1. Syns det er gøy å sitte å tegne sånt 🙂
   Er bare gøy at folk har lyst å bruke de! Lykke til med planlegging av konfirmasjon. Vi hadde bryllup for 2 år siden, og dåp for nevøen min i fjor, men i år er det ingenting. Nesten rart å ikke ha noe å planlegge, hehe.

   Ønsker deg en god uke også 🙂
   -Ellinor

 2. Så fine serviettringer 🙂
  Må ta en runde å se på alle DIYene dine 😉

  Fin kveld til deg, klem

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *