Oppskrift: Gresskarsuppe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagens prosjekt ble matlaging 🙂 Det blir pulled pork til middag. Ikke i grillen, slik som jeg har laget før, men i ovnen. Det får blir et annet innlegg. For til lunsj hadde vi nemlig gresskarsuppe! Det er kjempegodt og ganske enkelt også.

Dette er er nok til ca 3-4 stk til lunsj, men vi pleier bare å fryse resten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

1 lite gresskap av den typen du ser på bildet
1 gulrot
vann
2 ss kyllingfond
salt
2 ss honning
1 ts kanel
1 ts sambal oelek eller chilisaus (smak til)
1 ts tomatpure

rømme
frisk basilikum eller andre friske urter

Evt: Sprøstekt bacon, biffstrimler, hvitløksbrød eller krutonger

Slik gjør du:

Skrell gulroten og skjær i 4. Skjær skall av gresskaret og skjær det i passelige store biter (litt større enn gulroten). Ha i en gryte og dekk med vann. Ha i kyllingfond, evt grønnsaksfond.
Kok til bitene er møre. Mos med en stavmikser.
Smak til resten av ingrediensene.
Server med en rømmeklatt og litt friske urter. Hvis det skal spises til middag kan man også ha over sprøstekte baconterninger  eller biffstrimler, og evt servere med hvitløksbrød til.
Bon appetite 🙂

Bloggurat

2 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *