Topp 10 apper for gifte.

I helgen fikk jeg se hvordan Tinder fungerte for første gang. Gifte kvinner som meg har jo ikke akkurat bruk for det, med mindre man har baktanker. Men jeg tror man får litt forklaringsproblemer om ektefellen oppdager at du har Appen. For de som ikke vet hva det er så fungerer det kort sagt med at man får opp bilder av folk i nærheten, så trykker man liker eller ikke liker på det. Hvis den andre har trykket liker på deg også, kan man begynne å chatte. Og går det veldig bra kan man ligge sammen.
Journaliststudenten Katrine delte sine erfaringer med Tinder med studentavisen til HiOA.
Men dette er altså ikke akkurat mitt felt.. eh.. lenger. Så hvilke apper bruker sånne etablerte mennesker som meg? Jeg har ingen barn da, så det er ingen gravid/barne-apper (untatt barnespill, som er fantatiske). Her er min topp 10 liste, stikkord er trygghet og stabilitet: (dette innlegget er ikke sponset, bare mine tips til deg).
1. Wunderlist
Bilde fra Google

Wunderlist er den store list appen. Man kan lage liste over viktige gjøremål og ting man skal huske. Men det viktigste med denne appen er : Handlelisten.
Man kan dele lister med andre, altså ektefellen. Og så er handlelisten til enhver tid oppdatert. Vi har også installert programmet på ipaden, så hvis den ligger nærmest kjøleskapet når man oppdager at det er tomt for melk, så er det ingen unnskyldning til å skrive det inn. I tillegg kan man legge opp igjen tidligere avhukede ting. En ting som irriterer litt er at den ikke finner tidligere ting på listen som blir skrevet inn på nytt, men lager en ny oppføring. Så feks brød står hos oss mange ganger nedover den avhukede listen, mens det burde den greid å forstå.

2. Evernote Food

Evernote Food er genial for husmødre som meg som liker å eksperimentere med oppskrifter, og vise bilder av det til andre etterpå :-p Denne finnes bare for ipad og iphone, mens selve Evernote kan man jo ha på macer og pcer.
Det er 4 hovedmenyer. En hvor man kan finne engelske oppskrifter (syns ofte de er bedre enn norske), en hvor lagrede oppskrifter ligger, resturanter og mine måltider.
De lagrede oppskriftene er enten de man finner i appen, eller man kan laste ned en web clipper hvor man får inn ett tillegg i nettleseren som kan sende oppskrifter fra nettet rett inn i appen (denne fungerer ikke til ipad/iphone, da må man laste tillegget ned fra Appstore og koster 28 kr).
På resturanter kan man søke opp restauranter man har gått på, eller har lyst å gå på og lagre de i egne lister.
Mine måltider består av dine egne oppskrifter OG hvis man lager en egen post på restauranter man har vært på. Jeg syns akkurat dette er litt kjedelig, det er jo greit å kunne lagre egne resturantanmelderser til senere, men de burde vært lagt under resturanter og så kan man holde oppskriftene for seg. Men begge deler er jo forsåvidt måltider. Det er greit å «tagge» alle innleggene med hvilket type kjøtt og måltid det er så er det lettere å søke opp senere. I tillegg kan man også legge inn bilder som man har tatt med ipaden underveis.Søkefunksjonen er veldig grei med at den søker både i oppskriftene fra nettet du har lagret, og dine egne.

3. Evernote

For organiserings-nerder som meg er Evernote drømmeappen. Her kan man lagre alt.. rett og slett alt faktisk (ikke bare mat). Det er organisert som notatbøker som man oppretter notater i og lagrer ting der. Notatbøkene kan man også lagre i «hauger» (stack som det så fint heter på engelsk, jeg kom ikke på noe bedre ord) etter feks tema.
Jeg har alt fra hobbyinspirasjon, dokumenter til enkeltmannsforetaket mitt, forsikringspapirer, reise, liste over eiendeler (i tilfelle huset brenner ned) osv. Jeg kunne laget et eget langt innlegg om hvordan jeg organiserer i Evernote, men det kommer jo helt an på hvilket behov man har og hvordan man liker å organisere. For meg er det mitt digitale arkiv. Mens mannen min bruker det ikke i så utstrakt grad som meg, men kom veldig godt med da han hadde glemt utskriftene av konsertbillettene hjemme 😉 Han hadde lagret de i Evernote så da fikk vi bare skrevet de ut på nytt på hotellet.
Her kommer web clipperen også godt med. Man kan bokmerke ting på nettet, men det er ingen garanti for at de ikke blir slettet i fremtiden en gang. Web clipperen tar et bilde av siden og lagrer den i Evernote for deg. Det er som om man skulle skrevet den ut, bare at man har den lagret digitalt.
4. Brettbank

Bare ordspillet gjør jo at dette er en app jeg må bruke. Men utover de vanlige nettbanktjenestene så er det veldig greit å slippe kodekalkulatoren til Bank-Id 🙂
5. Dropbox

Dropbox er en nettsky hvor man kan lagre filer man skulle få brukt for hvorsomhelst. Det er vel egentlig ikke vits i å forklare dette i 2013, tilogmed min far bruker det. Jeg og mannen min deler en konto, siden vi også deler macer. Da har vi bare en mappe med mitt navn, en med hans og en som heter Felles. Der har vi lagret feks kjøpskontrakten på huset, lånedokumeter og alle felles excel-ark som vi har fordi vi begge to er nerder.
6. Instagram

Til bilde-horing.

7. Facebook

Til status- og bilde-horing.

8. NSB

Som togpendler er jo denne obligatorisk. I tillegg kan man kjøpe tilleggsbilletter til Ruter. Og det beste av alt er at man slipper å snakke med noen konduktører untatt når det er kontroll. Men man må huske å laste ned ny billett på månedskortet hver dag. Det burde gått automatisk.

9. Spotify

Kjipe oss har bare en konto av den også. Men med offline-funksjon så går det rundt 🙂 Heller ikke et program som trengs forklaring i 2013.

10. Ninja Fish/Bloons/CandyCrush
Bilde fra Google.
Ipaden min og vår 7 år gamle nevø er relativt lik på dette punktet. Jeg har disse spillene på mobilen også. Noe må man gjøre når man togpendler. Dessuten er de genial som hjernedød underholdning når som helst. Mestringsfølelsen er også helt enorm, da dette er spill beregnet på barn fra 7-10 år eller noe sånt. Obs: Meget avhengighetskapende! Savner at man kan spille på mobilen og fortsette på ipaden, man bruker jo samme konto så det burde gått an.
Jeg har ingen blogge-app på denne listen. Det er bare fordi jeg syns Blogger sin er dårlig. Det går ikke an å midtstille. Jeg er avhengig av å kunne midtstille tekst og bilder. Ellers tror jeg den er grei. Har såvidt begynt å bruke Blogsy, men meninger om den får komme etter at jeg har brukt den på mer enn ett innlegg.

6 Comments

  1. Jeg har utrolig nok greid å holde meg unna Candy Crush. Holdt hardt da jeg «hjalp» kjæresten å spille i går, men jeg skal greie det! Ellers er jeg redd for at deler av fritiden min blir borte…

  2. Haha, Candy Crush. Seriøst ikke flere brett for meg å spille, så nå venter jeg på en ny oppdatering 🙁 Kanskje like greit å ikke ha flere brett igjen?

  3. Jeg syns det er veldig greit sånn 🙂 Ikke alt som er så lett å finne frem i mailboksen og sånt heller, da er det lettere å bare sende de viktige til Evernote!

    God nytt år til deg også 🙂

  4. Ja, er vel kanskje like greit :-p Viktig å ha flere spill å velge mellom da. Bloons var ganske fint også, men jeg vil ikke gjøre det avhengig av det, hehe. Så ikke last det ned!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *