*Sponset innlegg* – Norad «Prevensjon for en fremtid»

Det er noen ting vi lærer på skolen som vi kanskje tar for gitt at alle skal kunne. En av tingene er noe som en del av oss husker som en veldig klein opplevelse, og andre husker som en kul og morsom opplevelse. 
…jeg snakker om seksualundervisningen. Vi hadde en kul opplevelse rundt dette. En ung, mannlig lærer som ikke var noe flau over å fortelle oss noe, og som svarte på alt det rare vi spurte om. For da ble det til at vi spurte om mye Vi var jo kjempenysgjerrige, og gikk etterpå rundt og sa «skjeder du deg??  hahahahahahha!».
Og vi fikk se på, og ta på, alle mulige prevensjonsmidler. Fra kondomer til «penal» som vi kalte det. Et femidom, som jeg den dag en dag ikke kan forstå at noen bruker eller har brukt. Jeg leste en gang på internett at det hørtes ut som om man slo inn i en plastpose når man brukte den. Vi fikk også med oss så mange kondomer vi ville ha, selv om vi bare var 15 år gamle.. og jeg gikk på katolsk skole. Vi fylte de med vann, og den ene sprengte over lillebroren til en i klassen som løp til moren og ropte «maaaammaaaa, kondomen sprakk!!».
Det er selvfølgelig ikke disse opplevelsene som er viktige her. Det som er viktig er at vi fikk kjennskap til prevensjonsmidler, så vi kunne bruke det som var riktig for oss når den tid kom. Og ikke minst var de tilgjengelige for oss. Vi visste hvor vi kunne få tak i dem.
Å ikke få barn i tidlig alder, eller for tett, er viktig for å gi kvinner en utdannelse og muligheter til jobb, spesielt i andre land som ikke har de samme velferdsmuligheter som i Norge.
Norad er direktoratet for utviklingssamarbeid i Norge, og skal sikre kvaliteten i norsk bistand. Akkurat nå jobber de blant annet med å støtte en frivillig organisasjon i Malawi som driver klinikker for seksualopplysning og prevensjon. Se videoen øverst for å se hva deres arbeid har bidratt med.
Noradkonferansen34
Til og med sykemeldte Mette-Marit dukker opp på Norad-konferanse!

Norad jobber med mange viktige saker ikke bare denne. Les mer om det på hjemmesidene deres, og du kan også melde deg inn i facebookgruppen.
Denne artikkelen er sponset av Norad, men alle meninger er egne.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *