Karrieredagen på NTNU 2013

Hvordan tiltrekke seg 22 år gamle gutter? Ta med Lego!

I forrige uke var jeg så heldig å få være med jobben min på stand på Karrieredagen på NTNU på Gløshaugen.
Vi hadde også med oss Lego-plattformene våre, som var veldig populære 🙂 Og 3 studenter, +to små sønner av en mor som hadde glemt å kjøpe gave, fikk ta de med seg hjem.

Bindeleddet, som er studentorganisasjonen på NTNU som arrangerte dagen, fikk oss til å føle oss som konger og dronninger der de kom med epler, brus og plaster til oss (eller plaster til meg, fordi jeg klemte fingeren i roll-upen vår) når vi trengte det.

Jeg husker selv da jeg var på Karrieredag på Høgskolen i Bergen, og hadde virkelig ikke peiling på hva jeg ville jobbe med. «Noe med subsea», er enn vanlig setning på ingeniørstudiene, slik som «noe med media» er på BI.
Jeg jobber ikke med «noe med subsea», men jeg jobber med design av prosessannlegg på oljeplattformer. Vil tro at de som snakket oss ihvertfall har litt mer peiling på hva vi driver mer, så de vet om det er noe de vil jobbe med.

Det var meg og to andre unge fra bedriften, og på kvelden fikk vi delta på Karrierekvelden. Og jeg forstod endelig hva NTNU dreier seg om. NTNU er en folkehøgskole, men skiller seg fra andre folkehøgskoler som har mer fokus på folk enn på høgskole. For her var det en revykveld med egne sanger med innøvde bevegelser som alle kunne, også tidligere elever.
Jeg måtte le, både av og med. Mest med, siden det så veldig koselig ut. Men en del av også 😉

Nu klinger igjennom den gamle stad, påny en studentersang,
og alle mann alle i rekker og rad, svinger opp under begerklang!
Og mens borgerne våkner i køia og hører det glade «kang-kang»,
stemmer alle mann, alle mann, alle mann, alle mann, alle mann, alle mann;
Refreng:♫Studenter i den gamle stad, ta vare på byens ry! (klapp x2)
Husk på at jenter, øl og dram var kjempenes meny.
Og faller I alle mann alle, skal det gjalle fra alle mot sky.
La’kke byen få ro, men la den få merke det er en studenterby!
Og øl og dram, og øl og dram, og øl og dram, og øl og dram.

På et tidspunkt reiste en fyr seg opp også, og sang en sang som ikke stod i heftet, og da begynte alle mennene å synge med og trampe på de riktige stedene.
Jeg var helt facinert! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *