Mal til melkekartong-bordkort til dåp

Har fått et par forespørsler om hvordan jeg laget bordkortene til nevøen min sin dåp.
Jeg har laget de i iDraw (tilsvarende inkscape, bare litt mer funksjoner). Hvis man googler milkcartoon template, så finner man noe man kan tegne etter.
Min ligner litt på en sånn halvliter kartong, men man kan lage de mer som skolemelk også (ikke avlange). Så har jeg satt på forskjellig type skrift, et dikt to bilder og næringsinnhold. Bamsen fant jeg på google også. Fjernet bakgrunnen og skrev barnet sitt navn «bak». Fant også en ramme som jeg brukte rundt navnene til gjestene.
Noen av disse tingene må man ha programmet for å gjøre. Best blir det selvfølgelig å tegne opp alt selv, da kan man jo flytte rundt på ting som man vil. Men her har jeg laget to maler der man bare kan sette rett inn og bruke feks paint. Da setter man inn to bilder. Dato for dåpen foran pilen i midten, også må man lage en fil for hver gjest å skrive ut på papp. Så skjæres det ut rundt kanten, også må man bruke et pregeverktøy (evt noe annet med butt tupp som ikke er for spisst og linjal) og lage brettekanter langs alle linjer. I bunnen på esken limte jeg en ekstra liten pappfirkant så det holdt litt bedre. Jeg brukte dobbeltsidig foto-teip for å lime alt sammen.
Jeg lærte meg å bruke tegneprogram da jeg skrev masteren, for da måtte man tegne en del. Men så mye annet man kan bruke det til 😀
Nå lager jeg også disse kortene på bestilling med valgfritt design. Trykk http://spesiellinorshop.noher!
Noen bilder av trykksakene fra nevøen min sin dåp som jeg har laget 🙂
Kort må han jo også få 🙂
Ikke glem å lage brettekanter! Ellers «knekker» pappen (blir stygg brett).

12 Comments

 1. Hipp hurra for at du har lagt ut slik mal så jeg faktisk kan se hvor jeg skal plassere hva i designet så det blir riktig når jeg bretter. Knotete forklart av meg, men WEE! Da skal jeg sette i gang 🙂

 2. Hehe, jo tror jeg skjønte hva du mente 🙂 AT skriften kommer på riktig plass. Hvis du skal ha dato på så må den etter den andre pilen (over rammen til navnene på bordkortet). Jeg elsker jo å holde på med sånt, lagde en for ikke lenge siden som kort til en barselgave, så det kan brukes til mer enn bare bordkort!

 3. Ahh… Herlig inspirasjon! Så vakkert og genialt! Dette MÅ jeg prøve!
  Fikk du disse trykket på et trykkeri? Tipper pappen blir for hard for standardprint. Hor tykk kartong brukte du?

 4. Takk for det 🙂 Ja, det er ikke så vanskelig når man har selve malen på kartongen ihvertfall!
  Jeg bruker 190 g papir, og ja det er for tykt til en vanlig printer. Laserprintere og fotoprintere tar de, men fotoprintere må du nok gjøre noe med innstillingene for at det skal bli fint. Jeg har laserprinter på jobben, printet de der da jeg skulle ha mange. Men når jeg bare laget en og brukt som kort har jeg printet de på matt fotopapir. Hvis du bruker blekkskriver anbefaler jeg å ha på hurtig utskrift så det ikke er så mye blekk på papiret, da kan det bli dradd 🙂

 5. Så supert! Jeg har også tilgang til printer på jobben som trykker helt opp på 250 grams papir så lenge det er matt. Da må jeg virkelig teste ut dette, for jeg falt så utrolig pladask <3 Stor sjanse for at dette blir bordkort til dåpen av lillegull! Tusen takk for en superduper ide! Klem 🙂

 6. Ja, hvis du kan bruke den er det helt sikkert det beste! Jeg brukte bare vanlig kartong til laserprinter, ikke fotopapir. Så da burde det gå helt fint.
  Jeg lager også design på forespørsel, så du kan jo sende meg en mail hvis det blir aktuelt 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *