Å trene Zumba med hofteproteser

«Hæ?», er det sikkert mange som tenker nå, «har Ellinor hofteproteser?»

For de som kjenner meg litt bedre: «Hæ, trener Ellinor?»
Ja, på det første. Nei, ikke så veldig ofte, på det andre. Jeg tror ikke jeg har skrevet så mye om det på denne bloggen, men det er vel på tide å komme ut av skapet. Altså ikke det skapet! Men medisinskapet.. eller noe sånt. (Blogget masse om det på gamle bloggen min, her er litt).
Jeg fikk i hvertfall proteser i hoftene mine i 2008 og 2009. Kort fortalt pga litt dårlige gener, sånn reint hoftemessig. Jeg har ingen store problemer med det idag, men enkelte bevegelser ser litt «rare» ut når jeg gjør, feks går opp på en høy kant.
Og idag prøvde jeg altså Zumba for første gang. Det var kjempegøy! Det var egentlig en dansetime. Jeg gjemte meg helt bakerst, heldigvis (selv om vi noen ganger snudde og jeg stod helt foran.. med speil!!.. uff uff). For jeg var ganske klein av meg. Jeg liker jo å danse, og i Zumba er det ganske «sexy» bevegelser. Men det er stor forskjell på å danse helt alene, og ingen egentlig vet hva det skal se ut som, og å danse koreografi. Det var heldigvis ingen tilskuere.
Armene og beina gikk litt i hver sin retning, og spesielt mange raske trinn var ikke akkurat lett å følge. Er litt sånn med step-timer også, når man skal hoppe rundt over kassen. Det får jeg bare ikke til. Og sideplanke kan jeg bare glemme.
Ville noe av dette vært annerledes uten hofteproteser? 
Ehhh….sannsynligvis ikke, jeg er bare veldig lite koordinert 😉 Men hva vet jeg? Jeg har ingenting å sammenligne med!! Jeg hadde ikke satt foten innenfor et treningsstudio før jeg opererte og måtte inn der. Jeg drev heller ikke med noe organisert sport som liten. Jeg spilte tverrfløyte og sjakk… Ikke rart jeg ble ingeniør egentlig.

1 Comment

  1. Så bra at du skrive om det! Leste bloggen din mye før da du skrev om hofteproteser og operasjon! 🙂 fint å kunne lese om andre yngre som har det! 🙂 kjekt å høre at det går an å trene greit med det også! 🙂 flink du er!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *