Du vet du er innflytter på Østlandet når du…

 1. … hyler «STOOOOOP» når du ser et lite dyr i veien som viser seg å være en overkjørt katt. Det kunne jo hende det var en grevling.
 2. … er livredd for å møte ulv på vei hjem fra jobb.
 3. …syns det er kjempegøy å gå forbi Hotel Cæsar, og du går inn og spør etter Jens August.
 4. …syns ruter-appen er revolusjonerende.
 5. …går ti minutter i Oslo sentrum istedetfor å ta buss to stopp, bytter til trikk og tar den et stopp tilbake (det gjelder selvfølgelig ikke meg.. jeg ELSKER at dette går an).
 6. ..endelig skjønner hva folk mener med «vintergarderobe» og «sommergarderobe». I Bergen har vi en.. høstgarderoben, den brukes hele året.
 7. …mener at Ski Kino burde hete Skino, og sier det hver gang du er på skino (det er jo sånn du sier det uansett), eller kjører forbi og ler høyt.
 8. …ikke kaller noe en regnværsdag før det har regnet sammenhengende i MINST 5 timer.
 9. …føler at en tur til Grønland er like eksotisk som en tur til utlandet, og drar på harryhandel 1 gang i mnd fordi da du bodde på Vestlandet kunne man bare dra en gang i året.
 10. ..ikke forstår hvorfor folk blir fornærmet over at du ikke hører forskjell på om noen er fra Nordstrand eller Elverum. I Bergen kaller vi hele Østlandet for Oslo, jeg har venner som tror jeg bor i Skien.
 11. …tror at Nationaltheateret er en t-banestasjon.
 12. ..sier: Prøv å bo i Bergen! Når noen klager på været/kollektivtransporten.
 13. …syns dette er det kuleste plagget du har, ihvertfall i Ski, også blir det flauere og flauere å gå med jo nærmere Oslo du kommer, ihvertfall når folk begynner å snakke engelsk til deg:

  6 Comments

  1. Hihi så morsomt. Jeg har egentlig ikke tenkt på noen av de greiene, men så kommer jeg heller ikke fra Norge da. Kommer fra et litet sted midt i Sverige der det bor 9000 personer. Er vokst opp med i-n-g-e-n-t-i-n-g, så å flytte til Oslo var det beste jeg gjort. 🙂

  2. Burde kanskje endre overskriften til «Vestlending på østlandet» 😉
   Bergen er jo Norges nest største by, og i Ski bor det 12 000, men så er det jo så nærmt oslo!

  3. Haha, jeg som nordlening kjenner meg igjen i mye der. Vi bodde like ved innspillingen av Hotel Cæsar, og møtte på skuespillerne ofte. Det morsomste var i bakgata der de filmet inngangen til hotellet. Det er egentlig en sånn vareinngang som er rusten og stygg, men når filmen ruller har de styla den skikkelig opp. Og så spilte de inn Ylvis møter veggen der, og malte på sånne store isoporvegger med rare hull i.

   Husker første gang jeg møtte noen som faktisk var fra Oslo. Det var skikkelig eksotisk, for alle sier de er fra Oslo, men egentlig er de fra Østfold eller Hedmark.

  Leave a Comment

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *