Orkidèer

Har ligget syk i 2 dager nå, ganske lei av å ligge på sofaen, men nå er jeg ihvertfall klar for jobb igjen imorgen. Sånn er det å besøke babyer, da får man samtidig i seg masse bakterier (no offense). Så det jeg har gjort idag er å ta bilde av to av orkidèene jeg (jeg unnlater å skrive vi her) fikk i innflyttningsgave.

Vi fikk faktisk 3 stk (men den siste stod på kjøkkenet, det var for langt unna sofaen idag). Jeg fikk en blomst til, for hun hadde gått inn i en blomsterbutikk og sagt hun skulle ha en innflyttingsgave og fikk til svar «å, en orkidè?». Det endte opp med at hun kjøpte noe annet, men de 3 første har tydeligvis sagt ja. Jeg klager ikke. Det er ikke veldig møblert her enda, og orkidèer får det til å se mer hjemmekoselig ut 🙂

Jeg har endelig lært meg hemmeligheten med de. De må ha vann en gang i uken med gjødsel som må renne godt av, og sprayes annenhver dag. Første gang jeg kjøpte en orkide sa damen i butikken at jeg kunne vannen annenhver uke, hver tredje hvis jeg «klarte å vente». Som om man satt klar med vannkannen, og «nei, nå har jeg ventet 15 dager, nå klarer jeg ikke mer!!».

Vi fikk en hvit, en blå og en rosa.  Den blå er ikke blå på ekte. Men de har sprøytet blåfarge inn i stengelen (eller hva det nå heter). Dette fikk jeg nøye innføring av av to menn. Han som hadde kjøpt den, og en annen som er gift med en som driver blomsterbutikk. Spennende med slikt engasjement for orkideer av noen av det motsatte kjønn.

5 Comments

  1. Så du gjødsler dem hver uke? Hm, jeg vanner dem en gang i uken, lar ikke vannet renne av. De blomstrer, så detter blomstene av og så kommer det nye. Sukk, må jeg hove meg ut i kulden å kjøpe gjødsel nå. 🙁

  2. Det er helt sikkert flere måte å få de til å blomstre på 🙂
    Vi var forresten vekke en helg, og da var det kaldt inne, så den blå har begynt å ta kvelden :/ satser på at jeg klarer å redde den!
    Men jeg fikk de ihvertfall ikke til å blomstre før jeg brukte gjødsel.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *